Storm trekt spoor van vernieling door Portugal en maakt 2 dodelijke slachtoffers

Portugal wordt geteisterd door zwaar stormweer. Daarbij zijn al twee dodelijke slachtoffers gevallen. Door de zware regenval zijn verschillende rivieren buiten hun oevers getreden. Voor de rest zijn veel bomen en elektriciteitsmasten omvergewaaid en verschillende daken van huizen afgerukt.

In Montijo, ten zuiden van de hoofdstad Lissabon, is een auto onder een boom terechtgekomen. De 50-jarige bestuurder heeft het niet overleefd. Het andere dodelijke slachtoffer viel in de buurt van Viseu, in Noord-Portugal, toen zijn huis instortte.

Door het noodweer waren er ook talloze storingen op het elektriciteitsnet, vooral in het noorden van  het land. In de stad Braga liepen verschillende straten onder water door de zware regenval en raakte het verkeer helemaal in de knoei. In de stad Guimarães trad een rivier buiten haar oevers.

Iets ten noorden van Porto moesten zo'n 200 treinreizigers worden geëvacueerd die door een overstroming geblokkeerd waren geraakt. Ook het vliegverkeer ondervindt hinder. Verschillende vluchten zijn afgelast en ruim 1.000 vliegtuigpassagiers zitten vast.

De Portugese civiele bescherming waarschuwt dat het noodweer vannacht nog voortduurt.

Meest gelezen