Videospeler inladen...

Vijf gevangenen ontsnapt uit gevangenis van Turnhout: "Over muur geklommen", politie kan drie van hen weer inrekenen

Vijf gevangenen zijn gisterenavond uit de gevangenis van Turnhout kunnen ontsnappen. "Vanop de avondwandeling zijn ze over de muur van de gevangenis geklommen", vertelt Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen. De politie van Turnhout heeft intussen drie van hen weer kunnen oppakken. 

“We bevestigen de ontsnapping van vijf gedetineerden vanuit de gevangenis van Turnhout”, bevestigde Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen.

"Vanop de avondwandeling omstreeks 20.00 uur zijn ze erin geslaagd zonder agressie over de muur te klimmen en met een vluchtauto te ontkomen. De politie is een zoekactie gestart. Over de identiteit van de betrokken gedetineerden kunnen we heden geen info mededelen."

Vanop de avondwandeling zijn ze erin geslaagd zonder agressie over de muur te klimmen en met een vluchtauto te ontkomen

Kathleen Van de Vijver - gevangeniswezen

Lees verder onder een foto van de zoekactie: 

Op Twitter heeft de politie gevraagd om hen te verwittigen wanneer iemand de gevangenen opmerkt. "Maar we vragen uitdrukkelijk om zelf geen actie te ondernemen."

"Het buurtinformatienetwerk is verwittigd", zegt korpschef Roger Leys van de lokale politie Turnhout. "En de mensen in Turnhout zijn gealarmeerd om ons alle verdachte zaken te melden." Nog volgens Leys zijn alle politiediensten in ons land verwittigd dat ze waakzaam moeten zijn.

Enkele zware jongens

"Ik kan toch wel zeggen dat onder die 5 een paar zware jongens zijn", vertelt Leys nog. "Er was eentje bij die niet aan zijn proefstuk toe is." 

Er was er eentje bij die niet aan zijn proefstuk toe is

Roger Leys - politie Turnhout

Gisterenavond laat heeft de politie van Turnhout nog laten weten dat ze 3 van de 5 voortvluchtigen heeft kunnen oppakken. Naar de 2 anderen wordt nog voortgezocht. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen