JOKKO

Ploegmaten herdenken 13-jarige Emiel met "You never walk alone" en veel andere warme momenten: dag 2 van De Warmste Week

De Warmste Week is gisteren van start gegaan en het was meteen een hartverwarmende dag. Al heel wat acties en vrijwilligers passeerden aan het podium in Kortrijk en over heel Vlaanderen blijft de inzet en solidariteit doorgaan. De eerste Warmathon in Kortrijk was met net geen 10.000 lopers een succes en jonge voetballers herdachten hun overleden vriend met een wandeltocht. Ondertussen volgden vrolijke en sterke verhalen elkaar op aan het Nelson Mandelaplein. Een bundeling van de warmste momenten van vandaag vind je hier.

Ploegmaten herdenken Emiel met een wandeltocht

Het was een heel emotioneel moment vandaag in Kortrijk toen Emiel werd herdacht. De 13-jarige Emiel stierf in september onverwacht ten gevolge van hartfalen.  Zijn ploegmaten van FC Gullegem wilden hem op een mooie manier herdenken en ondernamen een wandeltocht van Gullegem naar Kortrijk. De laatste meters van hun wandeltocht deden ze onder luid applaus van het publiek en onder de tonen van "You never walk alone".  Alles samen zamelden de spelers van FC Gullegem 3.000 euro in voor VZW Hartekinderen, een organisatie die ouders van kinderen met hartproblemen samenbrengt. 

Videospeler inladen...

Bekijk hier "Het Warmste Journaal" van donderdag 19 december en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Samen met het vierde leerjaar van Vrije Basisschool Terbank Egenhoven uit Leuven is Goedele Wachters ook mee kerstliedjes gaan zingen in de Leuvense binnenstad. Op 4 locaties hebben ze kerstklassiekers en meezingers als "Zoutelande" gebracht. Een uurtje zingen heeft 490€ opgebracht. Het goede doel is pamoja vzw, die zich inzetten voor arme kinderen in Kenia.

Videospeler inladen...

Housewife van Daan voor jarige Grete

Dé verrassing van vandaag kwam er voor Grete uit Kessel. Zij vraagt al sinds het eerste jaar van Music For Life het nummer "Housewife" van Daan aan. Ze betaalt daar ieder jaar haar leeftijd voor als bedrag. Dit jaar deed ze dat ook, maar had Studio Brussel iets in petto voor Grete. Daan zat klaar aan de beiaard in de toren van het Belfort van Kortrijk om er live Houwewife te spelen voor Grete haar favoriete nummer van haar favoriete artiest. Grete was duidelijk onder de indruk.

Videospeler inladen...

En als dat nog niet genoeg verrassing was, kreeg Grete na het verjaardagsoptreden nog verjaardagskussen van Daan. Een verjaardag om nooit te vergeten voor Grete. 

Videospeler inladen...

Warmathon met Paralympische atleten

Vandaag vindt de Warmathon in Brussel plaats. MNM heeft paralympisch én wereldkampioen op de 200 meter rolstoelsprint, Peter Genyn uitgenodigd om deze Warmathon van start te blazen. Dat is niet toevallig, want het nieuwe parcours is volledig rolstoeltoegankelijk gemaakt. In de loop van de namiddag komen ook nog andere paralympische atleten goede doelen steunen. De lopers worden ook door het Koning Boudewijnstadion gestuurd, waar de start en aankomst liggen. Er is nog plaats voor enkele lopers. Wie nog wat energiereserve heeft, kan dus nog tot acht uur vanavond al lopend een goed doel gaan steunen in Brussel.

Videospeler inladen...

Naast de duizenden solidaire lopers zijn er ook bekende koppen te zien die zich geven voor het goede doel. Zo liep In Brussel judoka Dirk Van Tichelt ook een rondje in zijn judopak en dus ook op blote voeten.

Judoka Dirk Van Tichelt komt de Warmathon in Brussel steunen in judopak. FOTO: Freya Goossens

De Warmathon in Kortrijk, die ook uitverkocht was, bracht net geen 10.000 lopers op de been die bijna 110.000 euro inzamelden voor hun goede doelen. 

Pieter is zelf misbruikt, maar uit zijn verdriet in kunst

Nu al één van de strafste getuigenissen tijdens De Warmste Week is die van Pieter Gyssels. Hij is tijdens zijn jeugd misbruikt geweest, maar hij vond de moed om er over te komen getuigen in Kortrijk. Pieter ondernam zelf juridische stappen tegen één van de mensen die hem misbruikten. Hij vindt dat er meer over gesproken moet worden en dat kinderen beter beschermd moeten worden.

Hij zette daarom een actie op poten voor Anaktisi,  een lotgenotengroep waar mensen over dezelfde problemen kunnen praten. Met een zelfgeschreven nummer zamelt hij geld in voor de lotgenotengroep. Je kan zijn actie hier nog steunen.

Videospeler inladen...

Dansen met Dieter en Maarten in Estland

Dieter en Maarten trekken voor Down The Snow al liftend van Rusland terug naar België. Het was alvast een moeizame start door zwaar stormweer in Estland. Maar opnieuw blijkt dat niets het goede humeur van dit sterke duo kan breken. Deze ochtend sprak Studio Brussel-DJ Joris Brys live met hen. Dieter en Maarten vertelden over hun avontuur, hun grappige mutsen en ze dansten op Gers Pardoel aan een verlaten tankstation tussen de Estse bossen.

Videospeler inladen...

Het hele avontuur van Down The Snow kan je volgen op de website van één.

Acties van jong en oud

Iedereen is solidair voor De Warmste Week. Dat bleek zeer vroeg al, toen Kas (8) en Juul(7) vanmorgen over hun actie kwamen vertellen. Ze verkochten een hele zomer lang groenten voor Pleegzorg Vlaanderen in hun groentewinkel Het Tomaatje. Kas en Juul kozen als verzoekplaat een nummer van Olly Wannabe, hun grote held. Maar wat ze nog niet wisten, Olly kijkt zelf ook op naar jonge ondernemers Kas en Juul en hun warme actie. Het was alvast een warme start van de ochtend.

Videospeler inladen...

Warmste Journaal

Voor een samenvatting van hoe warm gisteren was, kan je het Warmste Journaal van 18 december bekijken:

Videospeler inladen...

Meest gelezen