Zes nieuwe stripmuren en streetart voor tunnels onder Brusselse Noord-Zuidverbinding

Zes nieuwe muurschilderingen geven voortaan meer kleur aan de tunnels onder de Noord-Zuidverbinding in Brussel. Ze vormen een mooie aanvulling op het reeds bestaande strip- en streetartparcours in de Stad Brussel. Dankzij nieuwe verlichting wordt ook het veiligheidsgevoel in de doorgangen verhoogd.

De doorgangen onder de bekende Noord-Zuidverbinding, tussen de Anneessenswijk en het lager gelegen deel van de Marollen, worden veel gebruikt door de inwoners. Dankzij de muurschilderingen krijgen de tunnels een heel andere uitstraling. “De Brusselaars gebruiken deze tunnels om de stad te doorkruisen, te gaan winkelen, naar huis terug te keren, ... Met deze zes muurschilderingen en dankzij nieuwe verlichting krijgt de hele wijk een nieuwe uitstraling en wordt de openbare ruimte aangenamer. Zo verhogen we ook het veiligheidsgevoel en daarmee het welzijn van de omwonenden”, stelt Arnaud Pinxteren, schepen van Stadsvernieuwing, verheugd vast.

Vrouwelijke kunstenaars

De muurschilderingen weerspiegelen ook de multiculturele identiteit van Brussel en de internationale reputatie als belangrijke cultuurstad. Het gaat om drie streetart-werken en drie stripmuren. Deze keer is er speciaal gekozen voor vrouwelijke tekenaars, zegt schepen Arnaud Pinxteren: "Meestal zijn de stripmuren gereserveerd voor bekende kunstenaars, meestal gaat het ook om mannen. Hier was het de bedoeling om de kans te geven aan vrouwen. Ze zijn misschien minder bekend, maar ze maken ook prachtige stripwerken en illustraties. De stripmuren zijn van de hand van illustratrice Aurélie William Levaux, Mathilde Van Gheluwe en Fabienne Loodts. 

Meest gelezen