Jimmy stond oog in oog met ontsnapte gevangenen in Turnhout: "Ze vroegen me de weg, ik had meteen door wie ze waren"

Jimmy Devolder was gisterenavond met zijn hond en zoon aan het wandelen toen hij plots oog in oog stond met de vijf gedetineerden die gisteren ontsnapt waren uit de gevangenis van Turnhout. "Ze vroegen me de weg naar Eindhoven of Antwerpen en of dat ver was te voet. Ik heb gezegd dat dat heel ver was."

"Gisterenavond wandelde ik met mijn hond en mijn zoon aan het rangeerstation in Turnhout", vertelt Jimmy Devolder aan Els Broekmans in de middaguitzending van Radio 2 Antwerpen. "Plots kwamen er vier of vijf mannen vanonder een trein en ze vroegen me de weg naar Eindhoven of naar Antwerpen en of dat ver was te voet." Volgens Devolder kwamen de mannen heel gehaast over en spraken ze gebrekkig Nederlands.

Geen schrik

"Ik had meteen door dat het de ontsnapte gevangenen waren. Normaal gezien loopt daar niemand, behalve de mensen van de NMBS." Devolder zag dat één man gewond was aan zijn been en mankte. "Ik heb hen gezegd dat Eindhoven of Antwerpen te voet heel ver was. Daarna draaide ik me meteen om en heb ik onmiddellijk de politie verwittigd", legt Devolder uit.

"In geen tijd was de politie daar. Ik heb de agenten aanwijzingen gegeven waar de mannen in de bosjes verstopt waren. De politie heeft drie ontsnapte gedetineerden kunnen oppakken. En of Devolder nu bang is om door de criminelen als verklikker gezien te worden? "Ik ben helemaal niet bang en ik heb vertrouwen in het gerecht", aldus Devolder.

Meest gelezen