Jonas Hamers / ImageGlobe

NMBS wil treinaanbod komende jaren met 5 procent verhogen

De NMBS wil het treinaanbod in het nieuwe vervoersplan met 5 procent verhogen. Dat heeft de raad van bestuur van de vervoersmaatschappij beslist. De NMBS stuurt het ontwerp van het bestuursplan 2020-2023, dat vanaf eind volgend jaar moet ingaan, nu door naar de federale overheidsdienst Mobiliteit. 

De NMBS wil het aanbod gefaseerd (telkens in december 2020, 2021 en 2022) verhogen, onder meer in functie van de beschikbaarheid van bijkomende infrastructuur.

"Het gaat daarbij om betere of nieuwe IC-verbindingen tussen de steden, de verdere uitbreiding van het voorstedelijke aanbod en een beter aanbod rond een aantal middelgrote steden", klinkt het in een persbericht. Rond een aantal steden wordt ook het aantal vroege en late treinen verhoogd.

De beslissing van de raad van bestuur rond het ontwerp van vervoersplan moet het verdere proces nog doorlopen, legt woordvoerder Dimitri Temmerman uit.

Het plan gaat naar de FOD Mobiliteit en de NMBS zal bij spoornetbeheerder Infrabel de rijpaden bestellen, begin april 2020. Tot dan kan het spoorbedrijf geen verdere details geven over het grotere treinaanbod. In april moet er dan meer duidelijkheid zijn.

Meest gelezen