Politie waarschuwt voor Poolse telefoontjes: "Neem niet op en blokkeer het nummer"

Oplichters uit Polen hebben een manier gevonden om via de telefoon geld af te troggelen. Daarom wil de politie nu waarschuwen om zeker niet terug te bellen wanneer je een gemiste oproep hebt van een Pools nummer. 

De politie kreeg verschillende meldingen van mensen die werden opgebeld door een nummer beginnend met  +48 94, uit Polen. Het nummer belt je één keer. De bedoeling is om mensen die een gemiste oproep hebben te misleiden zodat ze zouden terugbellen. Als je dat toch doet, krijg je een gepeperde rekening voorgeschoteld. Het gaat namelijk om een betaalnummer waardoor er buitensporige kosten worden aangerekend. 

Lees verder onder de tweet

Volgens de politie is het zeer belangrijk dat je het nummer onmiddellijk blokkeert en zeker niet terugbelt. Indien je toch hebt teruggebeld, controleer je best je verbruik via de app van je provider of via de provider zelf, klinkt het bij de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. 

Meest gelezen