Slimste Mens Lieven Scheire houdt woord en zingt "Stabat Mater" van Pergolesi met medefinaliste Astrid Stockman

Slimste Mens Lieven Scheire en sopraan Astrid Stockman hebben samen "Stabat Mater" gezongen van Pergolesi. Ze hadden beloofd om dat te doen als een van hen de tv-quiz "De slimste mens ter wereld" zou winnen. Het filmpje van de samenzang is te zien op de YouTubepagina van Lieven Scheire. 

Gisteren speelden komiek en tv-maker Lieven Scheire, sopraan Astrid Stockman en Woestijnvis-reporter Thomas Huyghe de finale van de populaire tv-quiz "De slimste mens ter wereld". Aan het begin van de uitzending had Lieven Scheire gezegd dat als hij of Astrid won, ze samen het "Stabat Mater" van Pergolesi zouden zingen. 

Uiteindelijk won Lieven Scheire de quiz en mag hij zich een jaar lang "De slimste mens ter wereld" noemen. Wie dacht dat Scheire en Stockman als slot van de finale-aflevering samen op het podium zouden staan, was eraan voor de moeite. Maar het duo houdt nu toch woord. Samen met de muzikanten van Die Verdammte Spielerei gaven ze hun interpretatie van het "Stabat Mater".

Het "Stabat Mater" van Pergolesi voert al vijf jaar aan een stuk de Klara Top 100 aan. De Latijnse tekst dateert uit de 13e eeuw en gaat over Maria, de moeder van Christus, die haar zoon aan het kruis genageld ziet. De compositie dateert uit 1736. Pergolesi werkte ze af op zijn sterfbed. Hij stierf op 26-jarige leeftijd aan tuberculose. 

Bekijk hier het filmpje:

Meest gelezen