Woonde de meest gezochte gangster van Nederland in een Brussels luxe-appartement?

Ridouan Taghi, de crimineel naar wie Nederland jarenlang op zoek was, verbleef wellicht een tijd in Brussel. Daar gaat het Nederlandse parket van uit. Een medeverdachte van hem huurde een duur appartement in de hoofdstad.

Taghi werd begin deze week opgepakt in Dubai. Er loopt een rechtszaak tegen de man, omdat hij het hoofd zou zijn van een cocaïnebende, en de opdrachtgever van verschillende moorden in het drugsmilieu. Zo zou hij achter de moord zitten op Derk Wiersum, de advocaat van de kroongetuige in het proces tegen hem. Jarenlang was Taghi spoorloos, en er werd zelfs een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar hem zou leiden. Uiteindelijk kon de politie in Dubai hem oppakken.

Maar blijkbaar heeft Taghi niet de hele tijd in Dubai verbleven, en had hij zelfs een appartement in Brussel. "In het onderzoek is een 45-jarige man gearresteerd, die vermoedelijk van 2015 tot 2018 een appartement voor hem heeft gehuurd", zegt Wim de Bruin van het Nederlandse landelijk parket. "Hoe vaak hij daar geweest is, of hoe lang hij daar verbleven heeft, daar heb ik geen informatie over. Maar we hebben geen enkele aanwijzing dat het appartement in die periode leeg heeft gestaan. Dus we gaan ervan uit dat hij er zeker heeft verbleven."

Waar het appartement zich ergens in Brussel bevond, kan het landelijk parket niet zeggen. Wel dat het wellicht om een luxeappartement ging: "Er werd per maand 4.300 euro voor betaald, plus een borgsom van 25.000 euro. Dus gaan we er inderdaad van uit dat het om een luxeappartement gaat." Die borg en de eerste zeven maanden huur werden trouwens cash betaald.

Meest gelezen