Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Toeristen blijven weg uit Venetië na zware overstromingen

De historische overstromingen van vorige maand in de Italiaanse stad Venetië doen het toerisme er geen goed. Het aantal boekingen is de jongste maand met zeker 40 procent verminderd, uit vrees voor nog meer waterellende. Dat zegt de vereniging van hoteluitbaters in Venetië. 

"Het aantal boekingen is nog nooit zo sterk gedaald. Zelfs niet na de aanslagen op de Twin Towers in New York in 2001", luidde het vrijdag. Bijna de helft van de reservaties werden geannuleerd. Op oudejaarsavond zou slechts de helft van de hotels in Venetië bezet zijn. Vorig jaar zaten alle hotels vol.

Venetië beleefde op 12 november de zwaarste overstromingen sinds 1966. De beelden van toeristen die tot aan hun knieën in het water stonden, gingen de wereld rond.

Vooral Amerikanen zeggen nu af. Jaarlijks zakken 30 miljoen toeristen naar de Dogenstad af, waarvan een derde er ook op hotel verblijft.  

Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen