Chris Stessens

Onbekenden spuiten pepperspray tijdens optreden van Dimitri Vegas & Like Mike in Sportpaleis

Tijdens de "Garden of Madness"-show van Dimitri Vegas en Like Mike, gisteravond in het Antwerpse Sportpaleis, hebben onbekenden met pepperspray gespoten. Dat meldt Gazet van Antwerpen. 41 mensen hadden last van het bijtende gas.

Het optreden van de bekende dj's was nog volop aan de gang toen plots een wolk traangas in het Sportpaleis dreef. "In totaal hebben 41 mensen zich bij de organisatie of de politie gemeld," vertelt Willem Migom van de Antwerpse politie. "Ze hadden last van de ogen of de longen. Niemand was er ernstig aan toe, alles is redelijk snel voorbij gegaan. Eén iemand is eventjes naar het ziekenhuis gebracht voor controle."

Drie jaar geleden gebeurde al eens hetzelfde tijdens een show van de broers uit Willebroek. Toen ging het om zakkenrollers die chaos wilden veroorzaken, om zo portefeuilles of gsm's te kunnen stelen. Wellicht is nu hetzelfde gebeurd, zegt de politie: "We gaan ervan uit dat zakkenrollers hun slag wilden slaan tijdens de paniek die er ontstond. Het is een techniek die we wel vaker zien, bijvoorbeeld tijdens zomerfestivals." Op dit ogenblik heeft één iemand aangifte van diefstal gedaan bij de politie, maar mogelijk melden zich later nog meer slachtoffers. De daders zijn nog niet geïdentificeerd.

De Antwerpse politie neemt alvast maatregelen tijdens de show van Dimitri Vegas en Like Mike die voor vanavond gepland staat, zegt Migom: "Sowieso is de politie aanwezig bij grote evenementen in het Sportpaleis en de Lotto Arena, om de parkeeroverlast en de verkeershinder te regelen. Voor vanavond voorzien we extra manschappen om snel in te grijpen als het nodig zou zijn."

Meest gelezen