Videospeler inladen...

Marie Verhulst volgt vader Gert Verhulst op als het nieuwe baasje van Samson

Marie Verhulst, de dochter van Gert Verhulst, is het nieuwe baasje van tv-hond Samson. Dat is deze namiddag bekendgemaakt aan het eind van de première van de "Afscheidsshow Samson & Gert" in het Studio 100 pop-uptheater in Puurs. Gert Verhulst stopt er na 30 jaar mee. 

Dit voorjaar kondigde Studio 100 aan dat Gert Verhulst na december van dit jaar niet meer zou optreden als het baasje van Samson uit de succesvolle kinderserie "Samson en Gert". De jubileumshows rond 30 jaar "Samson en Gert" werden zo een afscheid. Wie Verhulst opvolgt als baasje van Samson, is nu bekend, het is zijn dochter Marie Verhulst. Gert Verhulst zal wel nog in de afscheidsshows te zien zijn die tijdens deze kerstvakantie en ook nog in de krokus- en paasvakantie van volgend jaar lopen. 

Er werd de voorbije dagen heel wat gespeculeerd over wie het nieuwe baasje van Samson zou worden. De namen van zijn twee kinderen: Viktor en Marie werden vaak genoemd. Marie lijkt een logische keuze: ze kan zingen en dansen en presenteerde vorig jaar "De grote Sinterklaasshow" mee. 

Marie Verhulst is 24, ze studeerde af aan het Lemmensinstituut en zette haar eerste stappen in de acteerwereld op haar 17e. Ze zong daarvoor ook al bij het Studio 100 kinderkoor. Ze brak door met haar rol als Charlie in de jeugdserie "Ghost rockers" die sinds 2014 op Ketnet wordt uitgezonden. Sinds mei vorig jaar is ze presentatrice en schermgezicht van Studio 100 TV.

Marie Verhulst bracht tijdens de show meteen hun allereerste single: "Marie & Samson". Ze zal meteen meespelen in alle shows om afscheid te nemen van Gert. Komende zomer zal ze ook in Plopsaland De Panne te zien zijn met een nieuwe zomershow en volgt er nieuwe muziek.  Er zijn intussen ook extra afscheidsshows aangekondigd in de krokusvakantie. 

Bekijk hier het moment van de bekendmaking:

Videospeler inladen...

Marie Verhulst: "Ik denk dat ik mijn mannetje wel zal kunnen staan"

In een gesprek met VRT NWS zegt Marie Verhulst dat ze niet van plan is een kopie te worden van haar vader.  "Maar ik heb wel het allerbeste voorbeeld naast mij. Ik kan nog spieken en kijken hoe hij het doet." De bekende outfit: het rode T-shirt op jeans verandert dan weer niet. "Er gaan wel wat dingen veranderen, maar er zijn ook iconische dingen die je niet mag veranderen. Het plaatje is heel herkenbaar en dit is ook altijd zijn iconische outfit geweest." 

Voor haar vader Gert was het belangrijk dat zijn opvolger iemand zou worden die met heel veel toewijding het baasje van Samson wilde zijn. "We hebben het anderhalf jaar geleden voor het eerst besproken. Ik ben er ook zeker van dat Marie niet over zes maanden gaat zeggen: nu stop ik ermee. Het is de bedoeling dat het iemand is die het heel lang gaat doen en met Marie hebben we die zekerheid." 

Ik ken ze natuurlijk allemaal al heel mijn leven. Het is nu gewoon een andere manier van samenwerken.

Marie Verhulst

Dat Marie Verhulst in een mannenbastion terechtkomt, vindt ze geen probleem. "Ik denk dat ik mijn mannetje wel zal kunnen staan. Ze zijn allemaal heel lief voor mij. Ik heb de regie van deze show mee gedaan, net als de afgelopen vier jaar. Ik ken ze natuurlijk allemaal al heel mijn leven. Het is nu gewoon een andere manier van samenwerken." 

Of de opvolger een man of vrouw zou worden, was volgens Gert Verhulst niet belangrijk. "Het moest gewoon iemand zijn die klopte in het plaatje." 

Bekijk het interview met Gert en Marie Verhulst: 

Videospeler inladen...

Wat er daarna op het programma staat voor Samson & Marie, blijft voorlopig een verrassing. Het blijft ook nog geheim of de vrienden van het eerste uur - de burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen - terugkeren in hun rol.

Gert Verhulst zal na de afscheidstournee niet meer in beeld komen. "Ik doe deze 80 shows nog mee, maar dan verdwijnt Gertje voorgoed uit beeld. Als je stopt, dan stop je."

Ketnet laat weten "benieuwd te zijn naar het nieuwe format en de invulling" nu het nieuwe baasje van Samson bekend is. "Dan bekijken we of het past binnen het Ketnet van vandaag." 

Felicitaties van broer Viktor

Marie Verhulst kreeg op Instagram al meteen felicitaties van haar broer Viktor: "Lieve zus, als er iemand is die papa moet opvolgen naast Samson ben jij het! Je gaat dat ongelooflijk goed doen... Trots op jou!" 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen