Muzikale hoogdag in Kortrijk met Bazart en Olly Wannabe en weer massa's solidaire acties: De Warmste Week dag 4

We zitten al aan dag vier van De Warmste Week, maar de warmte en solidariteit is nog geen beetje afgenomen. Ook vandaag zijn er honderden acties en nieuwe vrijwilligers die zich inzetten voor een goed doel. Vandaag is de Warmathon te vinden aan Linkeroever, waar je nog tot 18u kan gaan lopen voor een goed doel. Ook de leuze "Music is our Answer" van Studio Brussel bleek deze ochtend aan de microfoon in Kortrijk weer te kloppen. Daar kwam Maxim vertellen over zijn broer Ruben, die in augustus uit het leven stapte. Hier vind je het overzicht van De Warmste Week.

Bekijk het verslag uit "Het Warmste Journaal" van 19 uur hier en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De Warmste Willy brengt 1.400 euro op

Monique is 86 maar ze breit nog altijd graag en inventief is ze ook. Door haar lopen heel wat mannen nu voortaan met een 'Warme Willy' rond, ook wel 'een warme muts voor down under'.

Videospeler inladen...

Bazart omarmt De Warmste Week

De verrassingsact vandaag in Kortrijk was een optreden van de razend populaire groep Bazart. Het plein liep heel snel vol voor hun optreden. Ze openden met 'Chaos' en zongen daarna 'Grip (omarm me)' voor onder meer Dieter en Kevin die voor Down the snow van Rusland naar België liften. En Kortrijk was nog lang niet uitgezongen.

Videospeler inladen...

Down the snow: Dieter en Kevin bereiken Polen

Dieter Coppens en Kevin, uit het eerste seizoen van Down the road, zijn opnieuw op pad. In een nieuwe Down the snow liften ze speciaal voor De warmste week van Rusland naar België om zo geld in te zamelen voor het goede doel GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen in Vlaanderen.

Dieter en Kevin hadden in Brandt Weer vanuit Heist-op-den-Berg een skypegesprek met hun goede vriend Maarten. Ze zitten nu in Polen en missen zo de geweldige fuif in De Vooruit deze avond, de Down to party. Op de affiche staan heel wat leuke namen zoals Regi, Peter Van de Veire en Linde Merckpoel. Uiteraard zal de Down the road-groep zelf ook aanwezig zijn.

Videospeler inladen...

Kortrijkse redders ervaren hoe het is om te zwemmen met een beperking

BOAS is een zwemclub voor mensen met een beperking. Ze vinden dat iedereen kan leren zwemmen en iedereen samen moet zwemmen. Voor De Warmste Week lieten ze de redders van de Kortrijkse reddersclub voelen wat het is om met een beperking te zwemmen. Geen eenvoudige opdracht.

Videospeler inladen...

Jarige Iljo Keisse trotseert Spaanse storm om "24u op rollen" te fietsen

Iljo Keisse is een man van zijn woord. Zijn 37e verjaardag en een Spaanse storm hielden hem niet tegen om in het café van zijn vader mee te fietsen voor de Warmste Week. 

Sinds vrijdagavond 19u fietsen mensen zich in het zweet in café De Karper in Gent. 24 uur lang fietsen ze ten voordele van de Mucovereniging. Het initiatief komt van de Gentse wielerclub WTCDK, waarvan de schoonbroer van een van de bestuursleden Mucoviscidose heeft.

Iljo Keisse is peter van de wielerclub en kwam een uurtje meefietsen. Niet evident want het vliegtuig waarmee hij vrijdag terug vloog uit Spanje na een ploegstage in Calpe had 5 uur vertraging. Pas om 2u 's nachts lag de renner uiteindelijk in zijn bed. "Grote prestaties moeten ze van mij niet verwachten vandaag", lachte hij.

Keisse had ook twee gehandtekende wielershirts mee. "Een is gesigneerd door de hele ploeg en het andere is het truitje waarmee Bob Jungels Luik-Bastenaken-Luik heeft gewonnen. Hopelijk brengt dat iets extra op."

Videospeler inladen...

"Hoeraatjes kakaatjes": Olly Wannabe pakt Kortrijk in

Tijdens de weekdagen zijn er soms momenten dat het Nelson Mandelaplein in Kortrijk, het kloppende hart van De Warmste Week, wat leeg is. Tijdens het weekend is dat een heel ander verhaal. Al vanaf de vroege uurtjes staat het plein vol met jong en oud, feestend op de beste verzoekplaatjes of met een krop in de keel te luisteren naar het mooiste verhaal. Iets na 3 uur in de namiddag was het in ieder geval een en al feest en dan vooral voor het jong geweld wanneer Olly Wannabe het plein overnam voor een DJ-set. 

Videospeler inladen...

"Ik ben de beste DJ. Hoog tijd dat ik eens zou draaien op Tomollyland", vond Olly Wannabe. Het leven van een DJ is natuurlijk niet altijd glamour. Zo vertelde Olly dat hij eens een loge met Bazart moest delen: "Toen ik een douche wilde nemen zag ik in het afvoerputje een superklein hondje. Maar dat bewoog niet. Dat was allemaal Bazart haar, die ruiven super hard." Geniet van de dolenthousiaste dansbeelden en zoek zeker naar het moment waarop StuBru-DJ Joris Brys Olly Wannabe probeert na te doen. 

Historisch moment: MNM te horen op Klara en vice versa

"Ik werk al 15 jaar voor de radio, maar volgens mij is dit nog nooit gebeurd. Vlaanderen, MNM, we gaan zo dadelijk op Klara te horen zijn." Zo kondigde MNM-DJ Tom De Cock een historische live verbinding tussen MNM en Klara aan. "De luistercijfers schieten nu de hoogte in, want we gaan even naar de collega's van MNM in Antwerpen", zo kondigde Klara presentatrice Greet Samyn het aan. 

Wat is het nu, wachtmuziek bij MNM?

MNM-luisteraar Mark

Ze praatten over elkaars initiatieven voor De Warmste Week: Tom De Cock over de Warmathons, en Greet Samyn over de verzoekjesradio van Klara tussen 07 tot 18 uur. Bij Klara horen ze vandaag vooral veel emotionele verhalen die al sneller loskomen door klassieke muziek: "Ze hebben mij alvast erg ontroerd", zei Greet Samyn. Het meest historische moment was misschien nog wel dat De Turkse Mars van Mozart volledig te horen was op MNM. De luisteraars konden er nog wel mee lachen: "Wat is het nu, wachtmuziek bij MNM?" en ook Tom De Cock was onder de indruk: "Ik sta hier te glunderen dat ik eens op Klara ben geweest." 

Videospeler inladen...

Veel vroege lopers en acties op de Warmathon in Antwerpen

De Warmathon van de dag strijkt vandaag neer in Antwerpen. Daar blies burgemeester Bart De Wever de vierde Warmathon in gang. Die is nog niet uitverkocht, dus wie zich geroepen voelt, kan deze zaterdag sportief doorbrengen in Linkeroever. Op de drie voorgaande Warmathons liepen al meer dan 25.000 lopers om geld in te zamelen voor hun goede doel. Vandaag in Antwerpen waren vanaf de start al heel wat lopers ondanks het slechte weer. Het verloop van de Warmathon in Antwerpen kan je tot 18u nog volgen op de live radio van MNM.

Videospeler inladen...

Op de Warmathon ontvangen de MNM-DJ's ook heel wat gasten in hun mobiele studio. Daar kwam vandaag Elke uit Mortsel langs. Zij vertelde over haar kerstkaartenactie voor de afdeling kindercardiologie van het Universitair Ziekenhuis Leuven. Elke en haar man brachten daar heel wat tijd door met hun zoontje Jack, die in juni met hartafwijkingen werd geboren. Jack is nu na drie operaties een vrolijke "brok van veel goed leven", zoals Peter Van De Veire baby Jack omschreef.

Videospeler inladen...

Duet rappers Safi en overleden Gewoon Ruben: "Ge wou gaan, ge wou niet blijven"

Elke dag horen we sterke, mooie en emotionele verhalen over heel Vlaanderen. Op de Warmathons bij MNM, in de reizende radiostudio van De Madammen bij Radio 2 en aan het Studio Brussel podium in Kortrijk. Deze ochtend kwam daar Maxim vertellen over een actie van hem en familie en vrienden ten voordele van Te Gek!?. Maxim zijn broer Ruben stapte in augustus dit jaar uit het leven. Hij had al langer psychische problemen, maar schreef dat van zich af als rapper Gewoon Ruben, zegt een geëmotioneerde Maxim: “Als hij donkere gedachten had, schreef hij dat neer in teksten. Dat was zijn uitlaatklep.”

Videospeler inladen...

Ze zamelden 5.000 euro in met hun actie en wilden als verzoeknummer "Bel" van hun broer, vriend en nonkel Ruben horen. Studio Brussel nodigde daarvoor rapper Safi uit om een eigen versie van Rubens nummer te brengen. Safi heeft zelf ook al met donkere gedachten gezeten. "Ik kampte zelf met een depressie en ben dankbaar voor de hulp die ik kreeg", zei hij in mei nog bij Studio Brussel. Safi schrijft er in zijn teksten ook over, net als Ruben.

Bel dus naar mij, ook als ik in nood zit. Pak de telefoon, ik luister tot de storm over is

Gewoon Ruben in zijn nummer "Bel"

Zo kwam er een duet tussen Safi en de overleden Gewoon Ruben die ook te horen was in zijn eigen nummer "Bel": "Soms gewoon een kind, maar ik blijf zelfs als de boot zinkt. Maak schoon schip. Bel dus naar mij, ook als ik in nood zit. Pak de telefoon, ik luister tot de storm over is. En voel je het toch weer komen, zoek dan de persoon waar je troost bij vindt." Daarna richtte Safi zich tot Ruben: "Dit is voor Ruben, aka Gewoon Ruben, R.I.P., rust in paradijs. Ge wou gaan, ge wou niet blijven." Houd die zakdoek maar klaar.

Videospeler inladen...

Het Warmste Journaal

Voor een samenvatting van wat er gisteren allemaal in Vlaanderen te zien en te doen was voor De Warmste Week kan je het Warmste Journaal van 20 december raadplegen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen