JOKKO

Muzikaal vuurwerk, een hart voor hartpatiëntjes, de Warmste WC-pot en pistolets met préparé: De Warmste Week dag 5

De Warmste Week is nu al meer dan halfweg. Gisteren was het over de koppen lopen in Kortrijk. Het hele publiek sprong mee op de hits van Bazart en bij de Non-Stop party van de Kortrijkse band Goose barstte het feest helemaal los tot diep in de nacht. Vandaag kwam wat trager op gang. Toch leverde ook de nacht in Kortrijk memorabele radio en TV op, met gastpresentatoren Tomas De Soete en Koen De Poortere. Op de Warmathon in Leuven liepen heel wat sportievelingen voor het goede doel en de sterke verhalen volgden elkaar weer op in Kortrijk. Herlees en bekijk hier dag 5 van De Warmste Week.

Bekijk het verslag uit "Het Warmste Journaal" van 19 uur hier en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

Schoon volk op De Warmste Soirée in de AB

Drummer Mario Goossens van Triggerfinger is de afgelopen maanden de wereld rondgereid voor zijn documentaire reeks "Paradise city". Samen met regisseur en gitarist Karel Van Mileghem zoekt hij daarin naar de helende kracht van muziek. In de AB in Brussel nodigden ze vanavond bevriende muzikanten uit voor De Warmste Soirée.

Videospeler inladen...

Blijde lichtgevende intocht van duizenden brandweerlieden

Traditioneel tijdens De Warmste Week, is er de intocht van duizenden brandweermannen- en vrouwen. Ze komen uit heel Vlaanderen en verzamelden op verschillende plaatsen, om dan gezamelijk af te zakken naar Kortrijk.

Vorig jaar droegen ze tijdens hun 'Fire For Life' nog echte fakkels, dit jaar zijn die vervangen door ledlampjes. Daarom niet minder indrukwekkend.

Videospeler inladen...

Compact Disk Dummies zet Mandelaplein in vuur: "officieel één van de strafste concerten"

De gratis optredens op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk brengen elke keer heel wat volk op de been. Wie er bij wil zijn, komt best goed op tijd want eens het plein vol is, wordt er niemand meer bijgelaten.

Vanavond net zo, met een optreden van de Waregemse electropunkband Compact Disk Dummies. "Officieel één van de strafste concerten hier in Kortrijk", zei presentatrice Fien Germijns achteraf.

Videospeler inladen...

Christophe stapt 100 kilometer en Kortrijkse koren bezorgen hem een onverwacht onthaal

Christophe was 17 jaar toen hij 25 jaar geleden zijn vader verloor aan verdrinkingsdood. Jarenlang heeft hij over dit tragische gebeuren niet kunnen praten. Christophe stond heel alleen. Pas later kon hij het delen met anderen.

Omdat een verwerkingsproces na een verlies stap per stap gaat, bedacht Christophe voor De Warmste Week 'Back Forward', een wandeltocht van 100 km van Brugge naar Kortrijk. Niet zomaar een tocht, maar één die zo een verwerkingsproces symboliseert: alleen starten, met onderweg om de 10 km een instapplaats voor lotgenoten en sympathisanten.

"Daarmee wil ik aantonen dat je er tijdens je verwerkingsproces echt niet alleen voor staat", zegt Christophe.

Heel wat mensen pikten onderweg aan. Een grote groep bereikte Kortrijk, waar Christophe verrast werd op een speciale versie van zijn aangevraagde plaat: 'The sound of silence'.

Videospeler inladen...

Hartpatiëntje Noah verkoopt 'kraanvogels' voor andere hartpatiëntjes

Noah is 7 jaar oud en heeft ventriculaire tachycardie, een hartritmestoornis. Voor zijn communie heeft zijn mama 1.000 kleurige kraanvogels (symbool voor geluk, hoop, een lang leven en gezondheid) van origami gemaakt naar het wensverhaal van Sadako Sasaki.

Hierdoor mocht Noah een wens doen en hij wenste dat hij "nooit meer een aanval van zijn hart zou krijgen." Van al die kraanvogels zijn mooie hangertjes gemaakt en verkocht: prijs 1 euro.

Noach zamelde zo 1.000 euro in voor Hartekinderen, een vereniging die ouders met kinderen of jongeren met een aangeboren en/of verworven hartafwijking bij elkaar brengt.

Videospeler inladen...

Eva De Roo krijgt telefoon van haar lief: Black Box Revelation is morgen verrassingsoptreden

StuBru-presentatrice Eva De Roo heeft tijdens De Warmste Week al veel telefoontjes gekregen. Maar vanmiddag was er ééntje dat ze niet had verwacht. Ze dacht te praten met Joeri, want die had een plaatje aangevraagd.

Maar de Joeri bleek de Joeri niet te zijn, maar wel Jan Paternoster, haar man. Eva was van haar melk, want: "ik dacht dat je nog in bed lag met een kater", verwelkomde ze Jan. Na het over en weer gooien van lieve woordjes, kondigde Jan Paternoster tevens aan dat zijn groep 'Black Box Revelation' morgen om 20u een verrassingsoptreden geeft op het Mandelaplein in Kortrijk.

Videospeler inladen...

Boma, Sergio Herman en Tourist LeMC in klimaatmedley van Guga Baul

Iedereen kent Guga Baul als de stemmenimitator van Vlaanderen. Met Studio Guga brengt hij nummers in de stijl van enkele grote Vlaamse artiesten. Voor de Warmste Week bracht hij twee nummers van zijn album "Ongehoord". In het eerste, een "BV kerstmedley voor het klimaat", zoals Eva De Roo het beschreef, kan je de stem van zowat elke BV herkennen, in het tweede zou je denken Bart Peeters te horen. Het bracht al direct het eerste warme muziekmoment van de dag.

Videospeler inladen...

Guga passeerde ook even bij de Karaoke van Linde Merckpoel, waar elke dag serieus wat wordt afgezongen, vals én toonvast. Guga zong er mee met enkele grote hits in de stem van de bijhorende artiesten welilswaar.

De Warmste WC-pot tegen darmkanker

Originaliteit alom in de duizenden acties die voor meer dan 2.000 doelen gehouden worden. Ergens bovenaan de originaliteitslijst staat ook zeker de Warmste WC van de Leuvense vennootschap Cera. De (grote) boodschap spreekt voor zich, maar Evelien en Kristien van Cera kwamen het toch nog even uitleggen aan Peter Van de Veire die vandaag voor MNM op de Warmathon in Leuven halt houdt. Ze organiseerden hun Warmste WC voor Elise, de 25-jarige dochter van een collega die darmkanker heeft. Hun actie bracht net geen 3.000 euro op voor Stop Darmkanker.

Videospeler inladen...

Sven Pichal van Radio 2 ging afgelopen donderdag ook even langs bij de Warmste WC. Voor zover wij weten enkel voor een interview...

"Ik heb voor Joris een smoske hesp zonder tomaat"

Hoog bezoek in Kortrijk deze middag. Elke middag krijgt de StuBru-presentator van dienst lunch van een BV, maar vandaag werden Eva, Fien én Joris op het podium gevraagd voor een verrassing: Hun mama's kwamen het podium op met lekkere pistolets en smoskes: "Ik heb voor Joris een smoske hesp zonder tomaat", deelde de mama van Joris Brys mee. "Met tomaat wordt dat zo wak", verdedigde die zich nog. De mama van Fien had een heel assortiment: "Pistolets met préparé, guacamole en hagelslag." 

Videospeler inladen...

Emotioneel nummer voor Ibe

Deze morgen stonden familie en vrienden van Ibe aan de micro in Kortrijk. Ibe overleed aan de gevolgen van kanker op 16 december 2018 na een strijd van vier jaar. Edward, de vriend van Nele, een van de beste vriendinnen van Ibe is zanger en schreef een nummer voor haar toen ze ongeneeslijk ziek was verklaard: “Ik wou eerst een up tempo nummer maken, om dezelfde kracht die zij uitdroeg naar voren te brengen.”

Het was geen makkelijke opdracht voor Edward die er alles aan wou doen om met zijn nummer troost en sterkte te bieden aan Ibe en haar familie en vrienden. Zijn nummer "Ibe" was twee dagen voor haar overlijden klaar en ze heeft het in haar laatste momenten nog platgespeeld vertelde vriendin Nele. Studio Brussel-DJ Fien Germijns werd er ook emotioneel van: "Nele, mag ik jou nog wat vragen? Gaan jullie alstublieft nog wat blijven in Kortrijk, dan kan ik nog eens naar jullie kijken en jullie warmte voelen."

Videospeler inladen...

Absurditeit voor het goede doel

Tijdens de nacht gaat de live radio van Studio Brussel vanuit Kortrijk gewoon door. Vaak zijn er gastpresentatoren en special guests die elkaar proberen wakker te houden. Daarvoor doen ze soms de raarste dingen. Afgelopen nachten zorgden onder andere Linde Merckpoel en Bart Cannaerts al voor hilarische momenten en vannacht was het aan Tomas De Soete en Koen De Poortere. Ze zorgden voor zes uren absurditeit met als hoogtepunt Koen die voorstelde om stukken uit het decor van het warmste podium op te eten voor geld dat de kijkers en luisteraars aanboden. 

Videospeler inladen...

Enkele salamiworsten, die al een week lagen te rijpen, pannenkoeken die op het hoofd van een gast hebben gelegen, drie flessen wijn, een pot vijgenconfituur, een zak snoepjes en zelfs enkele noveenkaarsen waren in de aanbieding voor het goede doel. Nachtelijke kijker Magda, zag haar kans schoon en bood Koen 50 euro aan om de worsten op te eten. Niet de beste radio, maar wel prachtige televisie. "Is het heel droog Koen? Want er is vijgenconfituur om ze in te dopen", probeerde Tomas nog te helpen.

Videospeler inladen...

De tweede beller van Koen zijn Warmste Eetfestijn kwam na een lange onderhandeling tot het aanbod van 35 euro als Koen het zakje "poepegaatjes", snoepjes, opat op één verzoeknummer tijd. Koen stelde zelf voor om er ook nog een choreografie bij te doen. Het leverde een speciale versie van "When the rain begins to fall" op.  "Dit is echt zo ranzig, voor 35 euro. Ik ben goedkoper dan een Servische hoer", sloot Koen zijn uitdaging af.

Wie 's nachts niet kan slapen, stemt zijn of haar TV dus best eens af op één, want iedere nacht valt er wel iets te beleven.

Videospeler inladen...

Het Warmste Journaal

Bekijk hier het Warmste Journaal voor een samenvatting van de vierde dag van De Warmste Week.

Videospeler inladen...

Gisteren stond Goedele Wachters live in Kortrijk om daar nog eens polshoogte te nemen van de sfeer en warmte. Ook aanwezig in Kortrijk is vliegende Studio Brussel-reporter Stijn Van de Voorde, die even tussenkwam in Goedele haar live verslag. Hier is dat te zien vanuit het standpunt van StuBru:

Meest gelezen