Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Kerstmarkt van Berlijn ontruimd, geen verdachte voorwerpen gevonden

De kerstmarkt in Berlijn is gisterenavond laat geëvacueerd nadat twee bezoekers zich verdacht hadden gedragen. Het bleek om vals alarm te gaan. Drie jaar geleden kwamen op de kerstmarkt van Berlijn 11 mensen om bij een aanslag.

De zoekactie op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz, in het centrum van de stad, werd opgestart nadat twee mannen werden opgemerkt die zich verdacht gedroegen. Ze werden opgepakt, maar later weer vrijgelaten. De politie doorzocht de markt en de buurt rond de kerk, maar ontdekte niets gevaarlijks. De bezoekers verlieten de kerstmarkt op een rustige en geordende manier.

De politie zegt "gevoelig te hebben gereageerd" omdat op dezelfde markt drie jaar geleden een aanslag plaatsvond. Op 19 december 2016 reed een man met een gestolen vrachtwagen in op de kerstmarkt. Daarbij kwamen 11 mensen om en vielen nog eens 70 gewonden. De dader had de bestuurder van de vrachtwagen omgebracht voordat hij het voertuig gebruikte voor de aanslag. Hij werd enkele dagen nadien doodgeschoten in Italië.

Meest gelezen