Kinderen uit Verviers buiten levensgevaar, vader schoot hen wellicht per ongeluk neer

De twee jongens die in de nacht van vrijdag op zaterdag met kogelwonden naar het ziekenhuis zijn gebracht, zijn niet langer in levensgevaar. Wellicht werden ze per ongeluk neergeschoten door hun vader.

De verklaringen van de vader en de oom, die gisteren werden opgepakt, lijken meer duidelijkheid te brengen over de schietpartij in Dison, bij Verviers. "Zoals het er nu naar uitziet, is het pistool waarschijnlijk per ongeluk afgegaan. Daarbij zijn de twee jongens, van 9 en 12, getroffen. Maar hun toestand is verbeterd, en op dit ogenblik zijn ze niet meer in levensgevaar", zegt Gilles de Villers Grand Champs, de afdelingsprocureur van Verviers.

Het parket vraagt nu de aanhouding van de vader: "Hij zal later vandaag voor de onderzoeksrechter komen, en wij zullen inderdaad zijn aanhouding vragen voor illegaal wapenbezit, en voor onvrijwillige slagen en verwondingen." De oom is intussen vrijgelaten. Hij had de kinderen naar het ziekenhuis gebracht, maar zou verder niets met de feiten te maken hebben.

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen