Britse koninklijke familie maakt kerstpudding: let vooral op deze details op de officiële foto's

De Britse koninklijke familie heeft in de aanloop naar Kerstmis enkele feestelijke foto's vrijgegeven waarop te zien is hoe koningin Elizabeth en haar troonopvolgers: kroonprins Charles (haar zoon), prins William (haar kleinzoon) en prins George (haar achterkleinzoon) samen kerstpudding maken. 

Avalon.red. All rights reserved.

Geen keukenoutfit, wél de onmisbare handtas

Wat meteen opvalt, is dat de Britse koninklijke familie niet echt in keukenoutfit op de foto staat. Zowel kroonprins Charles als prins William zitten strak in het pak en ook de kleine George draagt een net wit hemd terwijl hij geconcentreerd in de kom roert.

Ook de Queen is, zoals we dat van haar gewoon zijn, piekfijn gekapt en aangekleed. De parelketting en de broche maken haar klassieke outfit helemaal af.  En opmerkelijk: de Queen heeft zelfs in de muziekkamer van haar eigen paleis haar handtas bij.  Het is een van haar favoriete exemplaren: een handgemaakte Launer London Traviata, met een waarde van 1.800 pond (zo'n 2.100 euro). 

Avalon.red. All rights reserved.

Herkenbare Britse kommen

De Launer London Traviata zal niet elke Britse vrouw in haar kast hebben liggen, maar voor heel wat Britten zullen de kommen vooraan op de foto wel zeer herkenbaar zijn en mogelijk zelfs in hun eigen kast staan.

De "Mason Cash bowl" is een klassieker in de Britse keukens. De kom duikt zelfs op in het populaire tv-programma "The Great British Bake Off". 

Avalon.red. All rights reserved.

Royaal versierde kerstboom

Om helemaal in de sfeer te komen, mag een kerstboom uiteraard niet ontbreken op deze foto. Wie wat meer inzoomt op de foto, ziet dat er ook bij de aankleding van die boom niets aan het toeval is overgelaten. 

De kerstboom is in koninklijke stijl versierd, met elementen zoals de kroontjes, kleine corgi's (het favoriete hondenras van de Queen) en doedelzakspelers in kilt. 

Avalon.red. All rights reserved.

Beetje laat voor het maken van kerstpudding

Volgens BBC News is de foto eerder deze maand gemaakt, officieel net iets te laat om een echte Christmas pudding te maken. Traditiegetrouw wordt Christmas pudding gemaakt op Stir-up Sunday, de laatste zondag voor de start van de advent. Dit jaar was dat op 24 november. 

De pudding wordt dus een maand voor Kerstmis gemaakt en wordt daarna in een folie gewikkeld om dan op een koele, droge plaats bewaard te worden tot kerstdag. De royals hebben gekookt voor het goede doel. 

Bekijk hieronder nog enkele andere officiële foto's: 

Avalon.red. All rights reserved.

Meest gelezen