AVS

E34 naar Antwerpen opnieuw open voor verkeer na ongeval met vrachtwagen geladen met varkens 

De E34 van Knokke naar Antwerpen is in Moerbeke weer helemaal open. Vanmorgen kwam daar een vrachtwagen geladen met 177 levende varkens in de berm van de weg terecht. Het duurde tot 15.50 uur om de weg vrij te krijgen.

Het was voor de hulpdiensten een hels karwei om de dieren te ontzetten en de vrachtwagen weg te takelen. De vrachtwagen lag bijna ondersteboven in de gracht naast de weg. Verschillende dieren liepen na het ongeval de weg op zodat de politie de E34 zelfs een tijd in beide richtingen moest afsluiten.

De brandweer kon de levende dieren na uren werk allemaal op een andere vrachtwagen overbrengen. Onder het gekantelde voertuig lagen echter ook 55 overleden dieren. De takeldiensten haalden eerst de vrachtwagen weg. Daardoor kon de weg even voor vier uur vanmiddag weer open.

Een gespecialiseerd bedrijf haalde vervolgens van op de paralleweg naast de E34 de resterende dode varkens op. Die moesten allemaal naar het vilbeluik.

Door het ongeval was de snelweg bijna de hele dag afgesloten ter hoogte van Zelzate-Oost. Daar moest het verkeer richting Antwerpen verplicht de Kennedylaan richting Gent. Dat zorgde voor vertragingen tot een half uur.

Videospeler inladen...
Jeroen Desmecht - JVK
Jeroen Desmecht - JVK
Jeroen Desmecht - JVK

Meest gelezen