Deze sterke mensen overleven in het puin van Irak: bekijk de 3 strafste momenten uit "Tussen oorlog en leven"

Vanavond heeft Eén de eerste aflevering van "Tussen oorlog en leven" uitgezonden. Daarin reisden tv-makers Joris Hessels en Dominique Van Malder samen met VRT-journalist Rudi Vranckx naar Mosul in Irak. Ze troffen er een jongen die op zijn eentje zijn hele familie rechthoudt, en konden hun hart er ophalen in de studio van Radio Mosul. Bekijk hier de 3 strafste fragmenten.

Joris Hessels en Dominique Van Malder, bekend van het programma "Radio Gaga" hadden hun caravan al eens opgezet in het asielcentrum van Wingene. Daar hadden ze al de verhalen te horen gekregen van jonge vluchtelingen uit Irak. Voor "Tussen oorlog en leven" besloten ze toe te zeggen op de vraag van Vranckx en mee op zoek te gaan naar de verhalen van de mensen in Mosul zelf.

De kennismaking met de stad

Maar de eerste kennismaking met de verwoeste oude stad is een stomp in de maag.

Videospeler inladen...

De jongen die op zijn eentje een heel gezin onderhoudt

Te midden van het puin ontmoeten ze een van de 600.000 straatkinderen in Irak. Als kostwinner zoekt hij ijzer tussen het schroot dat hij kan doorverkopen, om zo zijn gezin overeind te houden. De ontmoeting maakt veel indruk bij Dominique en Joris, zelf allebei jonge vaders. 

Videospeler inladen...

Op bezoek bij de collega's van Radio Mosul

Dominique en Joris troffen in Mosul ook een echte radiostudio aan: die van (jawel) Radio Mosul. De presentator wil graag weten wat hen zal bijblijven van hun bezoek... en de hele stad luistert mee.

Videospeler inladen...

Bekijk de eerste aflevering van Tussen oorlog en leven nu integraal op VRT NU.

Meest gelezen