"Doet walvis kiekeboe met baby? Wie weet, misschien wel!"

Het was een prachtige dag om vanop een boot walvissen te gaan bekijken en dus werden de medewerkers van Yellow Submarine, een bedrijf gespecialiseerd in het spotten van walvissen in de Zuid-Amerikaanse regio Patagonië, uitgenodigd om met hun familieleden van een tochtje walvisplezier te genieten. Alberto Alcantara besloot om zijn babydochtertje Azul mee te nemen en beiden kregen meer dan ze verwacht hadden. Een van de walvissen leek immers een spelletje kiekeboe met het kleine kind te spelen. Tot groot jolijt van de 6 maanden oude Azul. De beelden, die enkele weken geleden gemaakt werden, gingen de afgelopen dagen viraal.

Alberto Alcantara op nieuwswebsite El Comercio: "Voor mij was deze dag een unieke gelegenheid om mijn dochter nu al te laten kennismaken met het werk dat ik doe. Om haar zo ook al de nabijheid van deze dieren in het water zelf te laten ervaren."

Eigenaar Julitte Decré van Yellow Submarine op nieuwswebsites Daily Mail en El Comercio: "Het is niet gebruikelijk dat we zulke kleine kinderen op een boot toelaten. Maar het was een zonnige dag, dus waarom niet? De walvis die zich toonde was een van de dieren die zich als laatste in de baai bevond. Het dier is naar hier afgezakt om te baren en nu was het tijd om opnieuw te vertrekken. Het was dan ook puur geluk dat we de walvis aangetroffen hebben toen die opnieuw vertrok bij het afscheid van zijn eigen baby."

"Onze ervaring is dat walvissen een speciale band met baby’s hebben. Dat merken we bijvoorbeeld als we kinderen meenemen in onze onderzeeër die we gebruiken om walvissen te bekijken. Het lijkt dan alsof de walvissen zich meer tot de vensters van het vaartuig aangetrokken worden. Misschien ligt het aan de geluidjes die de baby’s maken."

"Waarom de walvissen zich aangetrokken voelen tot de geluiden van baby’s, we weten het niet. Althans niet wetenschappelijk. Maar het lijkt wel zo en het is fantastisch om te zien."

Meest gelezen