Hoe klinkt 2019? Beluister hier alle jaaroverzichten

We serveren u deze week vier jaaroverzichten als podcast, van de wereldwijde protesten tot de lokale politiek. En we brengen hulde aan de mensen die ons dit jaar zijn ontvallen. 

Op maandag 30 december krijgt u om 20.30 uur "Het jaaroverzicht" voorgeschoteld op Eén. Zo lang hoeft u niet te wachten, want wij brengen u deze week al de jaaroverzichten van Radio 1 en VRT NWS. Als u onderweg bent naar de feestdis of tijdens het sporten even wil stilstaan bij het bijna afgelopen jaar, is dit de ideale manier om 2019 uit te zwaaien. Vier afleveringen van het auditieve jaaroverzicht, die u hieronder allemaal kunt (her)beluisteren. Ze zijn ook terug te vinden via onze andere podcastkanalen.  

De vierde en laatste aflevering van de jaaroverzichten brengt hulde aan de mensen die het einde van 2019 niet hebben gehaald. Om het met de woorden van de betreurde zanger Mark Hollis te zeggen: It's my life, don't you forget, it never ends.

Beluister hieronder "Het jaar van Christophe, Marieke en Marie":

Luister ook naar deze podcast op:

De derde aflevering heeft het over de verwarrende tijden waarin we leven. We hebben blijkbaar ministers van Samenleven nodig die ons de weg willen wijzen, terwijl de Amerikaanse president Trump zijn eigen koers vaart, en extreme uitspraken kunnen leiden tot extreme daden. Hadden we daarom zo'n nood aan Billie Eilish? As long as I'm here, no one can hurt you.

Beluister hieronder "Het jaar van de verwarring":

Luister ook naar deze podcast op:

De tweede aflevering focust op de politiek in eigen land: wissels van de macht, opmerkelijke verkiezingsresultaten en hier en daar wat stilstand. De Wetstraat biedt stof genoeg tot nadenken. Gade gij da bepalen?

Beluister hieronder "Politieke twists en twisten":

Luister ook naar deze podcast op:

De eerste aflevering bundelt de vele protesten die 2019 overspoelden: van de brexitperikelen in en rond het Britse parlement, tot de klimaatspijbelaars. Een woelige reis rond de wereld in 12 minuten. Fasten your seatbelts.

Beluister hieronder "Het jaar van de protesten":

Luister ook naar deze podcast op:

Meest gelezen