AP

Robert Pattinson: "Weet ik veel hoe je moet acteren!"

Hij werd wereldberoemd als Edward Cullen in de "Twilight"-reeks. Hij werd genomineerd voor een People’s Choice Award en won zelfs een Teen Choice Award voor zijn rol van Jacob Jankowski in "Water for elephants". Onlangs maakte hij een kort maar fel besproken en bejubeld optreden in de Netflix-film "The King". Ook zijn rol in "The lighthouse", naast Willem Dafoe, levert hem momenteel lovende kritieken op. En vanaf juni 2021 zal hij te zien zijn als de nieuwe Batman. Maar acteren, daar heeft Robert Pattinson geen kaas van gegeten. Zo vertelde hij afgelopen weekend in een interview met de Britse nieuwswebsite The Observer.

Robert Pattinson: "Ik heb er geen flauw benul van hoe ik moet acteren. Ergens wilde ik dat het allemaal echt aanvoelt. Een van de manieren waarvan ik altijd gedacht heb dat het acteren makkelijker maakt, is om je fysiek op te peppen, vooraleer de opnames beginnen. Zo wandel je een scène binnen met een heel ander gevoel. Bijvoorbeeld door mezelf op het gezicht te slaan. Of door rondjes te draaien zodat ik draaierig in mijn hoofd word. Of door modder uit een of andere plas in mijn mond te steken. Of door mezelf te doen kokhalzen."

"Ik wil me niet te goed voorbereiden op de definitieve opnames. Want als ik het te goed doe tijdens de repetities, dan zal het daarna sowieso slecht aflopen."

"Als ik een scène speel en ik merk dat mijn tegenspeler niet verrast is door de manier waarop ik acteer, dat hij dus verwacht dat ik het op die manier doe, dan voel ik me onmiddellijk idioot." Verrast waren zijn tegenspelers alvast tijdens de opnames van "The king", die in lachen zouden zijn uitgebarsten toen ze voor het eerst het opvallende accent van Pattinson, die de rol vertolkte van de Franse 'Dauphin', hoorden. Hoe kort zijn optreden ook in de film was, hij viel volgens diverse filmrecensenten meer op dan hoofdrolspeler Timothée Chalamet.

“Ik ben helemaal niet zeker hoe ik een normaal iemand zou moeten uitbeelden. Ik denk niet dat subtiliteit mijn ding is. Ik speel liever karakters die het tegenovergestelde zijn van mezelf. Ik die heel normaal ben. Het is ronduit plezant als ik rollen speel waarin verkeerde beslissingen genomen worden. Waardoor ze humoristisch en amusant worden", aldus de 33-jarige Pattinson nog.

Meest gelezen