Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Topman van Boeing moet opstappen door aanhoudende problemen met de 737 MAX

De topman van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, Dennis Muilenburg, moet opstappen. De raad van bestuur vindt een wissel aan de top nodig om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen.

Boeing staat onder druk door de problemen met zijn 737 MAX. Die toestellen staan al sinds maart aan de grond na twee vliegtuigcrashes in Indonesië en Ethiopië, waarbij 346 doden vielen. Het verbod van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit om de toestellen te laten vliegen, kost Boeing handenvol geld. De factuur bedraagt al meer dan 8 miljard euro.

De productie van de 737 MAX liep intussen voort. Maar vorige week maakte Boeing bekend dat het de productie van die vliegtuigen vanaf volgende maand tijdelijk stopzet, tot er duidelijkheid is over eventuele technische mankementen.

Geloof in 737 MAX

Volgens de raad van bestuur was een wissel aan de top nodig om het vertrouwen in het bedrijf te herstellen. De nieuwe topman, David Calhoun, start op 13 januari. Calhoun was sinds oktober voorzitter van de raad van bestuur van Boeing. In het persbericht zegt Calhoun dat hij sterk gelooft in de toekomst van het bedrijf en ook in de 737 MAX.

Meest gelezen