Dieter en Kevin van Down The Snow aangekomen in Kortrijk en Warmathon brengt ruim 715.000 euro op: De Warmste Week dag 6

Het is al de voorlaatste dag van De Warmste Week. 5 dagen lang al de warmste acties, warmathons en vrijwilligersmomenten voor de meer dan 2.000 goede doelen. Na de laatste Warmathon in Beringen raakte ook bekend dat de solidairste sponsorloop 717.274,89 euro heeft opgebracht. 

Bekijk het verslag uit "Het Warmste Journaal" van 19 uur hier en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

De vijfde editie van de Warmathon zit er op. Er werd gelopen in Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen. In totaal liepen er 52.907 mensen mee en dat leverde een totaal bedrag op van 717.274,89 euro.

Black box revelation laat Kortrijk laatste avond daveren

Acht uur 's avonds wou de voorbije dagen in Kortrijk steeds zeggen: live muziek. "Vandaag is dat van de betere rockband van het land of van de wereld, dat mag je kiezen". Zo kondigde Eva De Roo de groep Black box revelation aan, de band van haar man Jan Paternoster en die liet Kortrijk nog eens daveren.

Videospeler inladen...

Spelers KV Kortrijk bezingen hun stad

De stad Kortrijk is ook een sportieve stad, met onder meer een voetbalploeg in Eerste klasse A. De spelers of 'de Kerels' hebben ook hun steentje bijgedragen aan De Warmste Week met allerhande acties. Vóór ze het bedrag bekendmaakten dat die acties hebben opgebracht (5.000 euro), bezongen ze eerst nog hun stad met het lied 'Vis in de leie' van Johny Turbo. Voor wie het niet zo goed zou verstaan, dit zijn de eerste strofes:

T es 800 joar da stad Kortrik bestoat
Lang leve de stad
Moar a'k ik aldoar an de Broeltorens stoa,
ton peisik da:

t Zat vroeger vis in de Leie
moa 't zwem nu gin mjee
Oal da wil leven da vlucht noa de zjee
Vis in de Leie
moa 't zwem nu gin mjee
Oal da wil leven da vlucht noa de zjee

Videospeler inladen...

Dieter en Kevin hebben van Moskou tot Kortrijk gelift: "Het dieptepunt was slapen in de hal van een hotel"

Dieter en Kevin zijn voor Down The Snow op 18 december in Moskou gestart aan een liftavontuur voor GimmeShelter. Ze pakten de cheque met hun opgehaalde bedrag uit als eerste kerstcadeau van het jaar: 93.783 euro voor GimmeShelter was het resultaat. Kevin was erg onder de indruk van het bedrag:"Ik ben heel blij voor de daklozen, dit is hun hulp." Je kan hun avontuur ook terug bekijken op VRT NU.

Het was een tocht met veel geluk, ook wat pech en vooral heel veel mooie momenten: "Hij heeft vaak gezegd: 'Ik ben blij, ik ben gelukkig. Dat zeggen wij veel te weinig", wist Dieter over Kevin te vertellen. Het liften verliep eigenlijk nog vrij vlot zegt Dieter ook: "Je surft eigenlijk mee op een golf van gastvrijheid."

Ik heb rugpijn gehad en ook kniepijn

Kevin, Down The Snow

"Het dieptepunt was slapen in de hal van een hotel terwijl je weet dat er boven u heel veel bedjes zijn", vertelt Dieter Coppens. Kevin voegt daar ook zijn ervaring aan toe: "Ik heb rugpijn gehad en ook kniepijn." Een goed warm bed kunnen ze nu dus wel gebruiken. En voor Kevin was het ook een blij weerzien met zijn vriendin en ware liefde, Lisa. Geniet mee van de warme ontvangst van Dieter en Kevin:

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Heel StuBru op het podium voor Maurice Lambrecht: "Eerste Warmste Week zonder Christophe"

Op 6 mei dit jaar verloor Studio Brussel één van haar meest gewaardeerde collega's. Christophe Lambrecht overleed heel plots aan hartfalen. "Zodat de harten van alle papa's kunnen blijven kloppen" heeft Maurice Lambrecht (5) een kinderfuif ter ere van zijn papa en ten voordele van de Belgische cardiologische Liga georganiseerd. Er zijn ook truien voor dat goede doel ontwikkeld met een door Maurice ontworpen regenboog op. Hij kwam vandaag vertellen wat de acties voor zijn papa hebben opgeleverd samen met zijn zussen Helena en Bruna en mama Anda. De cheque telde teveel getallen voor de vijfjarige Maurice, maar zijn mama kwam snel te hulp: 25.314 euro. 

Jullie moeten ook elke dag iemand missen

Anda, vrouw Christophe Lambrecht

Voor de gelegenheid kwamen ook alle collega's van Studio Brussel het podium op. Het was een emotioneel moment, zeker wanneer Anda ook boodschap voor hen had: "Ik weet dat het voor jullie niet gemakkelijk is. Het is de eerste Warmste Week zonder Christophe. Jullie moeten ook elke dag iemand missen." Ze vroeg ook een groot applaus voor de collega's. "Christophe zei dat jullie de beste collega's van de wereld zijn en hij heeft gelijk." Maurice mocht ook zijn verzoekplaatje aankondigen, waarna hij het hele publiek in Kortrijk mee liet dansen.

Videospeler inladen...

Schlager voor de slagers

Wie Studio Brussel reporter Stijn Van de Voorde over de vloer krijgt, mag zich aan iets verwachten. Dat was niet anders voor slagers Carl en Geert die met hun Burgers For Life geld inzamelden voor vzw De Kindervriend, een dienstencentrum voor kinderen met een verstandelijke handicap. 

Stijn gaf hen een dank u wel op zijn manier, met een woordspeling: Een schlager bij de slager. Daarvoor zakte Danny Fabry naar Kortrijk af en doopte zijn hit "Ca c'est la vie" om tot "Ca, ca, ca, salami." Een polonaise bij de slager, dat mag vaker gebeuren.

Videospeler inladen...

"Stand By Me" in gebarentaal voor de Belgian Deaf Devils

Iets voor twee uur vanmiddag geen oorverdovend applaus in Kortrijk voor de Belgian Deaf Devils. Deze groep Devils zijn, zoals hun naam al doet vermoeden doof, maar dat houdt hen niet tegen sportief te zijn. Zij kwamen over hun actie Krulbollen For Life vertellen, een traditionele sport in het Meetjesland met rollende kaasbollen.

De Deaf Devils zamelden daarmee meer dan 12.000 euro in voor het Koninklijk Sportverbond der Doven van België. Eva De Roo en het hele publiek gaven hen daarvoor een stom applaus door met de armen in de lucht de vingers op en neer te bewegen. Voor degelegenheid vertaalde gebarentolk Ann het verzoeknummer Stand By Me ook in gebarentaal, zodat iedereen kon meegenieten van de mooie tekst van Ben E. King.

Videospeler inladen...

MNM gaat live naar Radio 2 reporter: "Ik sta tot mijn knieën in de modder"

De laatste Warmathon van De Warmste Week is vandaag te vinden aan B-Mine in Beringen. Voor de zesde dag op rij maakt MNM ook live radio vanop de Warmathon. Ook Radio 2 is vandaag net zoals al een hele week weer op pad om verschillende acties in beeld te brengen of om mee te vrijwilligen. Deze middag schakelde MNM-DJ Tom De Cock even live over naar Radio 2 reporter Kim Debrie die afzakte naar een dierenopvangcentrum in Jeuk, deelgemeente van Gingelom: "Je kent me Tom, als het jeukt, dan moet ik helpen", grapte Kim terwijl ze in de modder stond te ploeteren tussen de geredde dieren.

Videospeler inladen...

Naast al het grappen door sprak Kim ook met Olivier van Casper en Amedee vzw en een vrijwiligster die de vzw ontdekte dankzij De Warmste Week. Kim Debrie gaf zelfs even het woord aan hangbuikvarken Suzy. Heel spraakzaam was ze niet, maar het leverde prachtige TV en radio op.

In Kortrijk passeren acties van over heel Vlaanderen. Maar ook bij de mobiele MNM studio op de Warmathons komen straffe verhalen aan bod, die daarvoor iets minder ver moeten reizen. Vandaag kwamen in Beringen Marcel en Jack van Mirage BD 09 Sensation Flight langs. Marcel en Jack zijn twee Mirage -een Franse straaljager- piloten die astronaut Frank De Winne en Koning Filip al aan boord hebben gehad en in de Golfoorlog gediend hebben. Zij hebben nu hun eigen Miragetoestel dat ze in Brustem, bij Sint-Truiden opengesteld hebben voor simulatievluchten, waarbij je het luchtruim boven Sint-Truiden ontdekt.

Videospeler inladen...

Tom De Kock leek even een klein kind dat naar de oorlogsverhalen van zijn grootvader genoot. Het is dan ook een fascinerend verhaal, maar "helaas is dit niet dat soort zender, sorry MNM", zei Tom De Kock met spijt in het hart.

155.000 euro voor roeiactie Oostende naar Aalst

Deze middag dook plots een kajak op op het podium in Kortrijk samen met een hele bende roeiers met peddel en reddingsvest. Het waren de roeiers for life. Voor hun actie vaarden 358 roeiers op vier dagen tijd van Oostende tot Aalst, een tocht van 125 kilometer. Ze zamelden met hun tocht een bedrag van maar liefst 155.311 euro in. Dat deden ze voor een hele reeks goede doelen omdat alle vrijwilligers ondersteuning verdienen, zo klonk het. Het hele Roei For Life team heeft zich zo hard geamuseerd dat ze hun terugkeer nu al aankondigden: "We hebben nu al besloten: we komen volgend jaar terug en die 1 gaat volgend jaar een 2 zijn."

We komen volgend jaar terug en die 1 gaat volgend jaar een 2 zijn

Luc van Roei For Life

Het gekozen verzoeknummer, hoe kon het anders, was De Marie Louise van Bart Kaëll. "Hoe blij zou Bart Kaëll zijn met dit tafereel", zei Eva De Roo terecht. Probeer zelf maar eens niét mee te wiegen.

Videospeler inladen...

Bekijk hier ook de reportage van Karrewiet, waarin presentator Jelle een stukje ging meeroeien bij de start van Roei For Life:

Videospeler inladen...

Kerstman Franky De Smet-Van Damme verrast burgemeester Van Quickenborne

Studio Brussel vond het niet meer dan normaal om de burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne te bedanken voor zijn gastvrijheid en hulp voor De Warmste Week. Het is publiek geheim dat hij een grote metalfan is en Michelle Cuvelier vond het daarom een goed idee om Franky De Smet-Van Damme van Channel Zero als kerstman te verkleden en binnen te vallen bij het schepencollege dat deze ochtend doorging in het stadhuis.

En ineens weerklonk in de verte dan de tekst van "Help" van Channel Zero. Van Quickenborne vond de kerstman niet direct, maar eens die door het raam was geklommen, was het een geslaagde verrassing voor de burgervader. En de kerstman bracht cadeautjes mee: een T-Shirt met de presentatoren en alle artiesten die in Kortrijk passeerden. De burgemeester trok er spontaan zijn hemd voor uit. "Ik ga even moeten bekomen denk ik", zei StuBru-DJ Fien Germijns nog voor ze de volgende plaat opzette.

Videospeler inladen...

Achter de uitzending van De Warmste Week zit een hypergemotiveerde ploeg die alles in goede banen leidt. Bij de opmerkelijke beelden van Vincent Van Quickenborne die zonder schroom zijn hemd uitdoet, reageerde die ploeg behoorlijk uitbundig.

Het Warmste Journaal

Voor een samenvatting van de vijfde dag van De Warmste Week moet je hier zijn. In het Warmste Journaal ging Goedele Wachters langs bij 650 feestende brandweermannen en maakte ze culinaire stoemp van sterrenzaak The Jane voor het goede doel.

Videospeler inladen...

Meest gelezen