Aantal middernachtmissen in 10 jaar tijd gehalveerd in West-Vlaanderen

Het aantal middernachtmissen in West-Vlaanderen is in tien jaar tijd gehalveerd. Dit jaar zijn er ruim dertig, in 2010 waren het er nog een zestigtal. "Niet onlogisch", zeggen ze bij het bisdom Brugge. "Er zijn intussen ook veel minder parochies."

Er zijn ook verschillende kloosterkerken dichtgegaan die middernachtmissen aanboden. Op de viering in Sint-Lodewijk in Deerlijk komt wel nog veel volk af. Daar vormen leden van de jeugdbeweging Chiro een koor en zo trekken ze ook jonge bezoekers aan vanavond. "Het valt sterk op dat we tijdens die middernachtmis niet alleen onze gewone, wekelijkse kerkgangers zien. Het doet deugd om te zien dat er ook veel mensen komen die we anders niet vaak zien. Dat is hartverwarmend."

Meest gelezen