Videospeler inladen...

Moeder (45) en dochter (17) komen om bij ongeval op zwart punt: burgemeester vraagt kruispunt opnieuw te bekijken

In Bree, in Limburg, zijn 2 doden gevallen bij een zwaar verkeersongeval. Op een kruispunt reden twee auto's op elkaar in. Eén van de bestuurders, een vrouw van 45, was op slag dood, haar dochter van 17 raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. De bestuurder in de andere wagen liep ook verwondingen op. 

Het ongeval gebeurde rond 20 uur op het kruispunt van de Hamonterweg en de Sportlaan in Bree. Om een nog onduidelijke oorzaak kwam het tot een frontale botsing tussen twee wagens. 

In een van de wagens zaten een vrouw van 45 uit Bocholt en haar dochter van 17. De brandweer van de zone Noord-Limburg snelde ter plaatse, maar voor de moeder kwam alle hulp te laat. De dochter werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, maar is daar ook overleden.

Het kruispunt stond bekend als zwart punt en is dit jaar nog heraangelegd door het Agentschap Wegen en Verkeer. Maar er gebeurden daarna nog verschillende ongevallen. De burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera (CD&V), wil nu dat Wegen en Verkeer de verkeersveiligheid aan het kruispunt opnieuw bekijkt. 

"Vorig jaar heeft men dat heraangelegd om de verkeersveiligheid te verbeteren omdat er een serieuze conflictzone was", zegt Van der Auwera. "Er zijn dan voorsorteerstroken aangelegd. Maar we stellen vast dat er sinds de heraanleg toch nog zware ongevallen gebeuren. Misschien kan extra verlichting 's avonds of extra signalisatie de plek beter aankondigen. Ik denk toch dat een verkeersdeskundige daar eens goed moet naar kijken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer toont zich alvast bereid om de situatie te herbekijken. "We zijn in de eerste plaats in gedachten bij de slachtoffers van het tragische ongeval. Verder onderzoek zal de aanleiding van het ongeval moeten uitwijzen. Maar die informatie zullen wij zeker gebruiken bij een nieuwe evaluatie van het punt, die er op korte termijn zal komen", zegt Sep Van Dijck van Wegen en Verkeer.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen