Brussels Airport breekt opnieuw reizigersrecord: al 26 miljoen passagiers dit jaar

Er zijn dit jaar opnieuw een recordaantal reizigers vertrokken of geland op Brussels Airport. De luchthaven verwelkomde vandaag de 26 miljoenste bezoeker. Dat is nu al meer dan de 25,7 miljoen reizigers die vorig jaar passeerden. 

Na de aanslag op de luchthaven van Zaventem in maart 2016 ging het aantal reizigers even naar beneden, vooral omdat de luchthaven toen een tijdje dicht was. Sinds het jaar erna zit het aantal reizigers weer in de lift en wordt er elk jaar een record gebroken. Ook dit jaar. 

"We zien over heel Europa dat steeds meer mensen het vliegtuig nemen, zowel voor vakantie als voor het werk", zegt woordvoerster Anke Fransen van Brussels Airport. "In Europa zit de groei rond 3 tot 3,5 procent en dus verwelkomen wij ook elk jaar meer reizigers."

Maar kan Brussels Airport die groei nog aan? Jawel, zegt Fransen. "Voorlopig hebben al onze terminals nog voldoende capaciteit. De piekuren zitten wel al vol. Daar kunnen niet meer vluchten meer bijkomen. Al kunnen luchtvaartmaatschappijen er wel voor kiezen om grotere toestellen in te zetten."

Meest gelezen