Station Brussel-Luxemburg (archieffoto).

Dode bij incident in station Brussel-Luxemburg

In het treinstation Brussel-Luxemburg is een dodelijk slachtoffer gevallen bij een incident. De man viel tussen de trein en het perron, na een conflict.

"Volgens de eerste gegevens van het onderzoek ging het om iemand die onder invloed was van alcohol en na een aanvaring met een treinbegeleider van de trein is gezet", zegt parketwoordvoerder Willemien Baert.

"De 37-jarige man is dan aan de buitenzijde op de ramen van de trein beginnen te slaan, terwijl de trein vertrok. De man verloor daarbij zijn evenwicht en belandde tussen de trein en het perron."

Er werd nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend om de juiste omstandigheden van het ongeval te achterhalen. "Er zijn verschillende onderzoeksdaden bevolen, waaronder het bekijken van camerabeelden", aldus de parketwoordvoerster. Ook de rol van alle betrokkenen wordt onderzocht.

Meest gelezen