2019 Invision

Ed Sheeran kondigt een adempauze aan: tijdelijk geen nieuwe muziek of posts op sociale media

De Britse singer-songwriter Ed Sheeran heeft op Instagram een adempauze aangekondigd. Hij stopt een tijd met muziek uitbrengen en zal ook niets meer posten op sociale media "tot het tijd is om terug te keren". 

Ed Sheeran (28) wil tijd nemen om "te reizen, te schrijven en te lezen" en zegt dat hij zal terugkeren met nieuwe muziek "wanneer de tijd er rijp voor is".  Ook op sociale media zal hij in die periode niets meer posten. Eind 2015 nam Sheeran al voor een jaar afstand van sociale media "omdat hij de wereld te veel door een scherm zag en niet door zijn ogen". Hij hield die pauze toen exact een jaar vol.

Sheeran laat zijn fans vandaag weten dat hij opnieuw nood heeft aan een pauze. "Het "Divide"-tijdperk en de bijhorende tournee heeft mijn leven op zoveel manieren veranderd, maar nu is die voorbij en is het tijd om iets meer van de wereld te zien. Sinds 2017 is alles non-stop doorgegaan. Ik ga nu een adempauze nemen om te reizen, te schrijven en te lezen. Ik zal ook niet aanwezig zijn op sociale media tot het tijd is om terug te keren." 

Zijn fans hoeven echter niet te vrezen. Ed Sheeran belooft dat hij zal terugkeren met nieuwe muziek "wanneer ik weer een beetje geleefd heb en ook echt iets heb om over te schrijven". 

De "Divide"-tournee telde meer dan 250 concerten. Op 1 juli vorig jaar hield de tournee halt op de wei van Werchter, waar Ed Sheeran speelde voor 65.000 fans die speciaal voor hem naar het festivalpark afgezakt waren. Dit jaar werd hij in Groot-Brittannië door de Official Charts Company nog uitgeroepen tot de "Britse artiest van het decennium". 

Lees hier hoe Ed Sheeran zijn tijdelijke afscheid aankondigt op Instagram:

Meest gelezen