"Je kan hen vermoorden met liefde": Kevin Spacey lost opnieuw bevreemdend filmpje op kerstavond

Kevin Spacey heeft ook deze kerstavond een bevreemdend filmpje op YouTube gepost waarin de Amerikaanse acteur zich in de stijl van zijn personage Frank Underwood uit de Netflix-serie "House of cards" tot de kijker richt. Vorig jaar op 24 december deed hij net hetzelfde. Deze keer roept hij iedereen op vaker het goede te doen.

Heeft Kevin Spacey een nieuwe gewoonte op kerstavond? Het lijkt erop nu hij na "Let me be Frank" op 24 december 2018 opnieuw een bevreemdend filmpje op YouTube post op kerstavond. Deze keer doet hij dat onder de titel "KTWK" en net als vorig jaar richt hij zich tot de kijker in de stijl van Frank Underwood, het personage dat hij jarenlang speelde in de Netflix-serie "House of cards".

"Jullie hadden toch niet echt gedacht dat ik de kans zou laten voorbijgaan om jullie een zalig kerstfeest te wensen?", steekt hij van wal, terwijl hij een open haardvuur oppookt. "Het is best een goed jaar geweest en ik ben dankbaar dat ik opnieuw in goede gezondheid ben. In dat licht heb ik enkele veranderingen in mijn leven doorgevoerd en ik wil jullie uitnodigen om met me mee te doen."

"Terwijl we 2020 binnenstappen, wil ik mijn stem uitbrengen voor meer goeds in deze wereld", gaat hij voort. "Ah ja, ik weet wat jullie denken, meent hij dit? Ik ben doodernstig. Het is niet zo moeilijk, geloof me. De volgende keer dat iemand iets doet dat je niet fijn vindt, kan je in de aanval gaan, maar je kan ook wachten met vuren en het onverwachte doen. You can kill them with kindness (Je kan hen vermoorden met liefde)." 

Bekijk hier de "kerstboodschap" van Kevin Spacey en lees voort onder de video:

Het is niet duidelijk waarom Spacey het filmpje heeft gepost of waarom hij opnieuw in de huid van Frank Underwood lijkt te kruipen. Vorig jaar maakte hij in "Let me be Frank" vooral allusie op het schandaal van seksueel misbruik waarin hij verzeild was en is geraakt. Deze keer doet hij dat niet of in elk geval minder uitgesproken.

Spacey is geboren op 26 juli 1959 in de Amerikaanse staat New Jersey. Hij was jarenlang een gevierde acteur en speelde mee in topfilms als "Seven", "L.A. confidential", "The usual suspects" en "American beauty". Voor zijn vertolkingen in die laatste twee films won hij telkens een Oscar.

In 2017 viel hij van zijn voetstuk toen verschillende (jonge) acteurs hem van seksueel wangedrag en misbruik beschuldigden. "House of cards" zette hem aan de deur en sindsdien is hij niet meer in series of films opgedoken.

Hieronder kunt u de "kerstboodschap" bekijken die Kevin Spacey op 24 december vorig jaar verspreidde:

Meest gelezen