Parket wil hogere straf voor Infrabel na treinramp Buizingen en gaat in beroep

Het Brussels parket heeft beroep aangetekend tegen het vonnis rond de treinramp in Buizingen. Het beroep van het parket is enkel gericht tegen Infrabel. Op die manier zou de rechtbank de spoorwegbeheerder een zwaardere straf kunnen opleggen. Bij de treinramp, meer dan 9 jaar geleden, vielen 19 doden en raakten 310 anderen gewond. 

Begin deze maand werd Infrabel in de zaak rond de treinramp in Buizingen veroordeeld tot een boete van 550.000 euro boete, waarvan de helft met uitstel. Ook treinbeheerder NMBS en een treinbestuurder werden schuldig bevonden aan de ramp. 

Maar Infrabel besloot vorige week om in beroep te gaan tegen die uitspraak: "Dat heeft niks te maken met de grootte van de boete, wel met de inhoud van het vonnis", verduidelijkte woordvoerder Frédéric Petit toen. "Als we dit vonnis aanvaarden, dan wordt ons werk onmogelijk. We moeten dan heel onze werking hertekenen, en het treinverkeer helemaal anders organiseren."

Door die beslissing van Infrabel, besloot het Brussels parket om nu ook in beroep te gaan: “Het parket heeft in dit stadium beslist om enkel tegen Infrabel hoger beroep aan te tekenen, zodat de rechtbank een hogere straf kan uitspreken tegen de spoorwegbeheerder”, zegt woordvoerster Willemien Baert.

De NMBS liet al weten dat ze niet in beroep gaat tegen de uitspraak. 

Meest gelezen