Belga

Singapore laat kussende vrouwen schrappen uit nieuwste "Star Wars"-film

Disney heeft een korte scène van twee kussende vrouwen uit de nieuwste "Star Wars"-film "Episode IX: The rise of Skywalker" geschrapt uit de versie die in Singapore in de zalen te zien is. Dat meldt BBC News.

In "Episode IX: The rise of Skywalker" is er voor het eerst in de geschiedenis van de filmreeks een kus tussen twee mensen van hetzelfde geslacht te zien. Fans die de film al zagen omschrijven het moment als "twee vrouwen die in een korte flits kussen tussen een menigte van personages". 

Maar in de kopieën die van de film circuleren in Singapore wordt die scène dus weggelaten. De lokale mediaregulator laat aan BBC News weten dat de scène geschrapt werd omdat de film anders in een hogere leeftijdscategorie zou belanden. Zonder de kus mag iedereen die 13 jaar en ouder is "The rise of Skywalker" gaan bekijken in de bioscoop in de stadstaat in Zuidoost-Azië. 

Het is niet duidelijk welke rating de film anders gekregen zou hebben in Singapore. "Brokeback mountain", een film over homoseksuele cowboys, werd in 2006 wel integraal vertoond in Singapore en kreeg toen een R21-label. Dat betekent dat de film enkel toegankelijk was voor wie 21 is of ouder. 

Seks tussen mensen van hetzelfde geslacht is in Singapore illegaal, hoewel die wet niet in de praktijk omgezet wordt. Het homohuwelijk is er niet erkend. Er zijn wel gay bars en clubs in Singapore en er is ook een jaarlijkse pride. 

Meest gelezen