Zoektocht naar laatste twee slachtoffers van vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland stopgezet

In Nieuw-Zeeland zoekt de politie niet meer naar de lichamen van de laatste twee slachtoffers van de vulkaanuitbarsting. In totaal vielen bij de ramp op het toeristische White Island 19 doden.

De lichamen van een 17-jarige vrouw en een 40-jarige man, die op het eiland waren toen de vulkaan uitbarstte, zijn niet gevonden. Na intensieve zoekacties aan de kust en vanuit de lucht, geeft de politie het nu op.

Er waren 47 mensen op White Island toen op 9 december een vulkaan uitbarstte. Ongeveer de helft van hen kwam uit Australië, de anderen kwamen uit Nieuw-Zeeland zelf of waren toeristen uit onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

19 mensen kwamen om het leven bij de ramp, meer dan 20 anderen liepen zware brandwonden op. Waarom er excursies op het eiland waren terwijl er bekend was dat de vulkaan zou kunnen uitbarsten, is nog niet duidelijk. Het onderzoek loopt, en dat kan volgens premier Jacinda Ardern nog wel een jaar duren.

Meest gelezen