Videospeler inladen...

Vrouw die "Boogie Wonderland", "September" en "Friends"-titelsong schreef, overleden

De Amerikaanse singer-songwriter Allee Willis is overleden. Haar naam zegt u misschien niets, maar ze is de vrouw die grote hits zoals "Boogie Wonderland", "September" en "I'll be there for you" (het thema van de tv-reeks "Friends") schreef.  

Allee Willis overleed in haar huis in Los Angeles aan een hartaanval. Ze is 72 jaar geworden. 

Willis schreef een aantal grote hits, onder meer voor Earth, Wind & Fire: "Boogie Wonderland" en "September". 

Bekijk de video van "Boogie Wonderland": 

Bekijk de video van "September": 

Ze schreef ook de korte versie van "I'll be there for you", dat de meeste mensen kennen als de titelsong van de populaire tv-serie "Friends".  The Rembrandts maakten er een volledige song van, onder meer door er nog tekst voor een tweede strofe aan toe te voegen. 

Bekijk de video van "I'll be there for you": 

Willis werd in 2018 opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.  Andere bekende songs van haar hand zijn: "Neutron dance" van The Pointer Sisters en "What have I done to deserve this?" van Pet Shop Boys en Dusty Springfield. 

Bekijk de video van "What have I done to deserve this?"  van Pet Shop Boys: 

In Los Angeles kende iedereen Willis omdat ze opviel met haar extravagante (kleding)stijl. Ook haar roze huis is alom bekend en kreeg de bijnaam "Willis Wonderland". 

Er stonden twee Grammy's op de kast bij Willis thuis, een voor de muziek de ze maakte voor de Broadwaymusical "The color purple"  en een voor haar bijdrage aan de soundtrack van "Beverly Hills Cop". 

Willis zei ooit in een interview dat ze er vooral van hield om "vrolijke muziek" te schrijven. "Zo hoor ik altijd van mensen dat "September" hen heel blij maakt. Er is geen enkel huwelijk of ander feest waar ik dat nummer niet gehoord heb. Dan weet ik dat die song blijft voortwerken en dat het lied doet wat er de bedoeling van was." 

Bekijk de video van "Neutron dance" van The Pointer Sisters: 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen