Man overvalt bank, gooit het geld op straat en wenst iedereen een vrolijk kerstfeest

Een oudere man met een witte baard uit Colorado Springs, in de Verenigde Staten, waande zich even de Kerstman. Alleen gebruikte hij de verkeerde methode om zijn cadeautjes uit te delen. Hij overviel een bank, strooide het geld rond op straat en wenste iedereen een vrolijk kerstfeest.

Volgens de politie van het stadje Colorado Springs vond de overval op de Academy Bank twee dagen geleden plaats, op maandag 23 december.

Getuigen vertelden aan de media dat "een oudere man met een witte baard" de bank buitenkwam en zijn buit op straat gooide. "Hij begon het geld uit de zak te halen en in het rond te strooien, en toen zei hij 'Vrolijk kerstfeest!'". De overvaller wandelde vervolgens naar het plaatselijke Starbucks-café vlakbij, ging daar voor de deur zitten en wachtte op de komst van de politie.

Hoeveel de buit bedroeg, is niet bekend. De voorbijgangers verkeerden blijkbaar in een eerlijke kerstbui en zouden een groot deel van het geld opgeraapt hebben en weer naar de bank gebracht hebben. Al ontbreken volgens de politie nog wel duizenden dollars.

De overvaller zelf is niet de Kerstman, maar wel ene David Wayne Oliver (65). Hij is naar de gevangenis gebracht. Hij zou geen "helpertjes" gehad hebben.

Meest gelezen