Alexander Dumarey

Podcast De Tijdschijf: Sam Bettens selecteert uit zijn platenkast deze drie nummers die over hier en nu gaan

Een uitzonderlijke man in de Tijdschijf: Sam Bettens, the artist formerly known as Sarah Bettens. Frontvrouw van K’s Choice, en sinds kort frontman van Rex Rebel. Voor de fans: hij gaat ook door met K’s Choice. Sam Bettens "walks his talk", of misschien moet ik zeggen: "talks his walk". Hij is een goed half jaar bezig met zijn transitie, en staat op de barricades voor de rechten van transgenders. Zelden zulk een openhartige man geïnterviewd. Recht in zijn schoenen, goed in zijn vel ook, dat straalt Sam Bettens uit. Luister naar zijn muzikale wereldbeeld in de podcast, of kijk ernaar in beeld. 

Luister hier naar de podcast

Alexander Dumarey

Door mijn transitie word ik niet iemand anders. Integendeel, ik kom dichter bij mezelf.

L, G, B, T, of iets anders: allemaal dezelfde liefde

Videospeler inladen...

Sam Bettens' playlist

Het was Sams puberzoon die ermee kwam aandragen: "Same Love" van Macklemore. Sam was toen nog Sarah, en ze besefte op dat moment dat de jongen geen moeite had met zijn twee moeders, hoewel hij daarop aangekeken werd in het oerconservatieve Tennessee. 

Sam Bettens heeft dit zelf gecoverd.  De leegte na verlies. Ga dit niet opvullen met de moderne schijncommunicatie, is zijn raad. 

Sam was zelf hooguit een pubermeisje toen Joan Armatrading dit lied over ontrouw schreef. Als je jong bent, denk je daar zeer zwart-wit over. Ouder worden maakt milder, vertelt hij. 

Volgende week

Tja, volgende week... Dan is het Nieuwjaar. En dan zien we wel weer. De Tijdschijf schuiven we in de kast. Tot we misschien weer uit de kast komen, met een nieuw seizoen. We hebben twaalf Tijdschijven gemaakt, ze zijn nog allemaal terug te vinden. 

Alexander Dumarey

Meest gelezen