Politieachtervolging eindigt in gracht in Dranouter: agent lichtgewond, twee personen nog op de vlucht

Gisteren is in Dranouter in West-Vlaanderen een politie-achtervolging in de gracht geëindigd. Zowel de politiecombi als het verdachte voertuig kwamen in de gracht terecht. De bestuurder van het verdachte voertuig kon worden opgepakt. Twee passagiers sloegen te voet op de vlucht en zijn nog altijd voortvluchtig. 

Op kerstdag, rond 18.30 uur, merkte een politiepatrouille langs de Dikkebusseweg in Dikkebus (deelgemeente van Ieper) een verdacht voertuig op. Toen de agenten het wilden controleren, reed het voertuig weg. Het kwam tot een achtervolging die voor beide voertuigen in de gracht eindigde in Dranouter (deelgemeente van Heuvelland). Eén agent raakte daarbij lichtgewond.

De bestuurder van het verdachte voertuig kon worden opgepakt. Hij zal voor de onderzoeksrechter worden geleid met het oog op zijn aanhouding. De twee passagiers waren al voor de achtervolging te voet gevlucht. De politie hield daarna een klopjacht met de steun van een helikopter, maar kon ze nog altijd niet klissen. 

Het voertuig kon gelinkt worden aan een eerdere inbraak in Dranouter, zegt het parket van Ieper. 

Meest gelezen