Videospeler inladen...

3 bergbeklimmers omgekomen in Italië, lawines in Zwitserland en Oostenrijk 

In de Abruzzen, in midden-Italië, zijn drie bergbeklimmers om het leven gekomen. Het gaat om twee mannen die deel uitmaakten van een groepje klimmers en een vrouw die gisteren al als vermist werd opgegeven. Daarnaast zijn in Oostenrijk en Zwitserland reddingsoperaties aan de gang na verschillende lawines. Voorlopig is er enkel sprake van twee gewonden.

Beide ongevallen gebeurden in het Gran Sasso-bergmassief. Dat ligt zo'n 150 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Rome. De twee mannen zijn vermoedelijk uitgegleden bij het bergbeklimmen, aan de oostkant van het gebergte. Een derde lid van het groepje bergbeklimmers was niet gewond en kon de hulpdiensten waarschuwen.

De vrouw beklom de Corno Grande, een van de hoogste bergtoppen in Italië. Gisteren werd ze als vermist opgegeven, vandaag werd ze dood teruggevonden. Er zijn de voorbije weken al verschillende dodelijke ongevallen gebeurd in de regio. De omstandigheden om te klimmen zijn bijzonder gevaarlijk omdat er veel ijs en weinig sneeuw ligt. 

Lees voort onder het kaartje.

Lawines in Zwitserland en Oostenrijk

In Zwitserland zijn zeker twee skiërs lichtgewond geraakt bij een lawine in het Andermatt-skiresort. Vier mensen werden ongedeerd uit de sneeuw gehaald. Er wordt nog gezocht naar eventuele vermisten.

In Oostenrijk waren er kort na elkaar drie lawines in het skigebied Ankogel. Eén daarvan gebeurde buiten de piste. Twee skiërs werden bedolven onder de sneeuw maar konden zich op eigen kracht bevrijden. Het is niet duidelijk of er nog vermisten zijn. Er is een grote reddingsoperatie aan de gang. Het lawinegevaar in de regio staat momenteel op drie op een schaal van vijf. 

Gisteren nog werd een bedolven skiër op het nippertje gered in Oostenrijk. Een 26-jarige man was buiten de piste gaan skiën en niet teruggekeerd. Zijn familie sloeg alarm en reddingswerkers konden de man uiteindelijk lokaliseren dankzij zijn radiozender. De Oostenrijker lag al vijf uur lang bedolven onder een meter sneeuw. Hij was ernstig onderkoeld, maar kwam er verder ongedeerd vanaf.  

Bekijk hier beelden van de lawine in Andermatt:

Bekijk hier beelden van de reddingsacties in Italië en Zwitserland:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen