Videospeler inladen...

E313 in Wommelgem opnieuw open na incident met vallende brokstukken van brug

Op de E313 zijn vanmiddag 2 rijstroken afgesloten geweest ter hoogte van Wommelgem in de richting van Antwerpen. Dat kwam omdat er brokstukken van de brug van de Wijnegemsesteenweg op het wegdek waren beland. Rond 16.15 uur is de snelweg weer volledig opengegaan.

De brokstukken werden opgeruimd en andere loszittende stukken beton werden verwijderd. Komende nacht volgt er nog een nadere inspectie, maar echte herstellingswerken zullen er allicht niet meer gebeuren. Dat er enkele stukken beton zijn afgebrokkeld, zou geen stabiliteitsproblemen veroorzaken.

Volgens het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat het om een versleten brug die al langer onder verscherpt toezicht staat en die normaal gezien in 2022 zal worden afgebroken en vervangen.

De brokstukken hebben geen ongevallen veroorzaakt. De brug zelf blijft voorlopig afgesloten. 

"De brug zelf sluiten we voorlopig wel af voor alle gemotoriseerd verkeer om te vermijden dat trillingen daarvan nog meer schade zouden veroorzaken. Dat zal zeker de rest van de kerstvakantie zo blijven", zegt Jef Schoenmakers van het Agentschap Wegen en Verkeer.

(lees verder onder de foto)

De brug van de Wijnegemsesteenweg is een van de bruggen die door AWV extra in de gaten worden gehouden omdat ze oud en stilaan versleten zijn. "Dat heeft het incident jammer genoeg niet kunnen voorkomen", zegt Schoenmaekers. 

De brug zou sowieso in 2022 worden afgebroken en vervangen door een nieuwe brug. Of die werken nu vervroegd worden, is nog niet duidelijk.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...
Paul Fierens

Meest gelezen