Heel wat inbraken in Leuven tijdens kerstdagen: "Inbrekers nemen geen kerstvakantie"

De voorbije kerstdagen werd op verschillende plaatsen in Leuven ingebroken of geprobeerd om in te breken. In één geval werden drie daders gefilmd door een bewakingscamera van een woning. De kerstvakantie is traditioneel een periode met veel inbraken.

Met kerstavond en op kerstdag waren er een vijftiental inbraken in Leuven en de deelgemeenten. In Wilsele bijvoorbeeld werd ingebroken in drie aanpalende woningen in de Louis Woutersstraat. Maar ook in Kessel-Lo waren er een zevental inbraken of pogingen tot inbraak. De inbrekers namen vooral sieraden, cash geld en laptops mee. "Het is bijna een traditie te noemen", zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie.

"Inbrekers nemen geen kerstvakantie. Er zijn de afgelopen dagen een vijftiental feiten vastgesteld, gelukkig raakten de inbrekers in een derde van de gevallen niet binnen. Maar de inbrekers zijn alleszins zeer actief geweest." 

Extra waakzaam

De politie vraagt om in deze eindejaarsperiode extra waakzaam te zijn. "Inbrekers weten deze periode zeer goed dat mensen bij familie op bezoek gaan, dat ze een paar uren of een paar dagen weg zijn", zegt Marc Vranckx. "Daarom enkele tips: sluit de woning altijd goed af en zorg dat de woning een bewoonbare indruk heeft, bijvoorbeeld door een lamp te laten branden. Afspreken met de buren is ook altijd een goede tip, zo kunnen ze uitkijken naar verdachte gedragingen of rare figuren die rond de woning hangen, zodat snel de politie kan gebeld worden." 

Meest gelezen