Informateurs Coens (CD&V) en Bouchez (MR) spreken met het middenveld

De federale informateurs Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn gestart met consultaties van het middenveld. Dat laten ze zelf weten in een mededeling. Het gaat dan bijvoorbeeld over de Nationale Arbeidsraad en de Federale Pensioendienst. 

Het is niet de eerste keer dat er dergelijke gesprekken plaatsvinden in deze lange formatie. Ook Johan Vande Lanotte (SP.A) en Didier Reynders (MR) hielden afgelopen zomer een brede consultatieronde tijdens hun informateurschap.

Informateurs Coens en Bouchez zijn op zoek naar andere mogelijkheden, weg van de tweedeling tussen een paars-gele of een paars-groene coalitie. Ze willen vanuit een "centrale as" vertrekken en zien met welke van de tien partijen er raakpunten gevonden kunnen worden.

Die opdracht lijken ze breed te benaderen. Ze willen opnieuw het middenveld en de economische spelers horen om tot een technische nota te komen. Vandaag ontvingen de twee het Monitoringcomité, de Nationale Arbeidsraad, de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, de Federale Pensioendienst en het Planbureau. Vrijdag en volgende week zetten ze hun consultaties voort.

Coens en Bouchez moeten op 13 januari opnieuw verslag uitbrengen bij de koning.

Meest gelezen