Videospeler inladen...

2 kangoeroes doodgebeten in Beringen: "Waarschijnlijk niet het werk van een wolf"

In Paal, een deelgemeente van Beringen, zijn twee kangoeroes doodgebeten. Dat gebeurde afgelopen maandag al, maar de eigenaar heeft Welkom Wolf vanochtend gecontacteerd naar aanleiding van het nieuws dat er gisteren in Balen een kangoeroe werd doodgebeten door een wolf. Een andere kangoeroe raakte gewond. Maar Jan Loos van Welkom Wolf betwijfelt dat het in Paal ook om een wolf gaat.

Naar aanleiding van het voorval gisteren in Balen waarbij een wolf een kangoeroe heeft doodgebeten en een andere heeft verwond, komen er nu nieuwe meldingen binnen. Zo ook uit Paal, waar maandag twee kangoeroes werden doodgebeten. Maar Jan Loos van Welkom Wolf denkt niet dat dit het werk was van een wolf. "Paal ligt aan de andere kant van het Albertkanaal en van de E313, gezien vanuit het territorium van wolf August. Dus het is volgens mij twijfelachtig dat de wolf in een woonwijk een kleine prooi gaat scoren", zegt hij.

Wie zou deze kangoeroe dan wel gedood kunnen hebben? "We vergeten al snel dat er in Vlaanderen 625.000 honden zijn en welgeteld 2 wolven", zegt Loos. "Alles moet dus wat in perspectief geplaatst worden, niet alles is de schuld van de wolf. Maar als we zeker zijn dat het de wolf is geweest, zoals in Balen, gaan we er niet flauw over doen en melden we dat ook."

We zijn nu al enkele dagen verder, dus wellicht wordt het moeilijk om definitief uitsluitsel te geven. "Dat is best laat, ik weet niet of er nog DNA-stalen genomen kunnen worden. Dus het is niet zeker of we zullen weten wie de dader is. Daarom zou ik iedereen willen aanmoedigen om nieuwe waarnemingen te melden via de website welkomwolf.be."

"Het is een raadsel voor mij"

Mogelijk komt er toch uitsluitsel over de dader, want het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek is vandaag DNA-stalen komen afnemen van de dode kangoeroes in Paal. "Is het een wolf, een vos, een lynx of een das, ik weet het niet", zegt eigenaar Ivan Swerts. "Ik begrijp niet dat een dier over een omheining kan van 1,8 meter. Ik geloof nooit dat het een hond is, want die gaat een kangoeroe niet half opeten en die kan ook niet over de hoge omheining. Ik weet het niet, het is voor mij een raadsel."

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen