Parket stelt onderzoeksrechter aan na dodelijk incident in treinstation Brussel-Luxemburg

Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd in het onderzoek naar een dodelijk incident in treinstation Brussel-Luxemburg. Daar overleed dinsdag een 37-jarige man nadat hij tussen de trein en het perron was gevallen. Het slachtoffer was kort daarvoor uit de trein gezet na een aanvaring met de treinbegeleider. Het parket wil onderzoeken of er fouten zijn gemaakt en opent nu een gerechtelijk onderzoek voor onvrijwillige doodslag.

Het slachtoffer werd dinsdagnamiddag uit de trein gezet in het station Brussel-Luxemburg, nadat hij het aan de stok had gekregen met de treinbegeleider. Eenmaal uit het rijtuig, zou hij beginnen slaan zijn op de ramen van de vertrekkende trein. “Daarbij verloor hij zijn evenwicht en viel hij tussen de trein en het perron”, liet het parket gisteren weten. Er werd nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar de dertiger overleed ter plaatse.

Vandaag laat het Brusselse parket weten dat er een onderzoeksrechter wordt gevorderd in de zaak. “De zaak is nu een gerechtelijk onderzoek naar onvrijwillige doodslag”, zegt woordvoerster Willemien Baert. “We willen nagaan of er door bepaalde mensen inschattingsfouten zijn gemaakt. Er zijn al verschillende personen verhoord, maar er werd niemand opgepakt.” Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het slachtoffer dronken was toen hij uit de trein werd gezet. 

Meest gelezen