3.000 lopers voor Manneken-Pis Corrida in Brussel

In de Brusselse straten hebben 3.000 lopers donderdagavond deelgenomen aan de Manneken-Pis Corrida, een loopwedstrijd in een prachtig decor. Manneken Pis was voor de gelegenheid uitgedost als hardloper.

Het parcours van de Manneken-Pis Corrida leidt de lopers langs enkele van de meest opmerkelijke plekken van onze hoofdstad: het Martelarenplein, de Koninginnengalerij, de Nieuwstraat, de Grote Markt. En natuurlijk langs het beroemde beeldje zelf. Manneken-Pis droeg voor de gelegenheid een lopersoutfit. Het was bovendien alweer de tiende editie van het loopevenement. 

De jubileumeditie van de Manneken-Pis Corrida was helemaal uitverkocht. Zo'n 1.200 lopers waagden zich aan de lus van vier kilometer en 1.800 deelnemers gingen voor de dubbele lus van 8 kilometer doorheen het Brusselse stadscentrum.

"Voor de officiële start werden om 20 uur eerst nog elf lopers in de bloemetjes gezet die al aan alle edities van de loopwedstrijd deelnamen", vertelt Jean-Paul Bruwier van organisator Zapotek Magazine. "Om de lopers extra te motiveren staan er op zeven plaatsen langs het parcours ook saxofonisten, djembe-spelers of orkesten."

Meest gelezen