VRT

Belgische zanger Art Sullivan (69), ver familielid van koningin Mathilde, is overleden

De Belgische zanger Art Sullivan is overleden. Dat heeft de hoofdredacteur van Le Soir Magazine bekendgemaakt. Art Sullivan -echte naam Marc Liénart van Lidth de Jeude- was 69 jaar oud en stierf aan pancreaskanker. De zanger, een ver familielid van koningin Mathilde, was vooral succesvol in de jaren 70.

Bekende nummers van Art Sullivan, een Franstalige Brusselaar, zijn "Ensemble", "Adieu sois heureuse" of "Donne, donne moi". Sullivan was met zijn muziek succesvoller in het buitenland dan in eigen land. In de jaren 70 had hij succes in Frankrijk, Canada, Duitsland en Portugal. Hij verkocht meer dan tien miljoen platen.

Aan het eind van de jaren 70 trok hij naar de VS waar hij televisieprogramma's produceerde. Begin jaren 2000 bracht hij opnieuw muziek uit, onder meer het nummer "Ode à Mathilde", opgedragen aan koningin Mathilde. Dat is een ver familielid langs de kant van zijn moeder, Marie-José d'Udekem d'Acoz.

Uit het archief: "Man bijt hond" interviewde Art Sullivan in 2000, samen met Eddy Wally. Beide zangers hadden toen een nummer geschreven over -toen nog- prinses Mathilde.

Videospeler inladen...

Beluister hier enkele nummers van Art Sullivan:

Meest gelezen