Een pakje laten leveren rechtstreeks in uw autokoffer? Nog niet voor meteen, ondanks "positieve" test van Bpost

Bpost gaat nog niet meteen op grote schaal pakjes leveren in autokoffers. Een test rond het concept verliep goed en de reacties van de gebruikers waren positief, "maar de markt is nog niet matuur genoeg", zo zegt het postbedrijf.

In juni maakte bpost bekend dat het een nieuwe dienst aan het uittesten was: pakjes rechtstreeks in de kofferruimte van de auto leveren terwijl de bestemmeling aan het werk is. Er liep een test bij Cronos, een bedrijf in Kontich dat gespecialiseerd is in technologische innovatie.

In de wagens wordt software geactiveerd waardoor de postbode de autokoffer kan openen. De postbode lokaliseert de auto, opent de koffer, legt het pakje erin en sluit de koffer. De werknemer krijgt vervolgens een bericht met een bevestiging van de levering. Onder meer de onlinegigant Amazon past het systeem in bepaalde Amerikaanse steden al toe.

De test bij Cronos is inmiddels afgelopen. "Deze testperiode heeft bpost erg waardevolle inzichten geboden", zegt een woordvoerster. "Ondanks de positieve test merken we dat de markt op korte termijn nog niet matuur genoeg is voor een grootschalige uitrol van dit specifieke concept. We blijven dit concept van levering in autokoffers permanent evalueren in functie van onze toekomstige dienstverlening."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" (18 juni 2019):

Videospeler inladen...

Meest gelezen