Genk wil kruispunten met Onderwijslaan aanpassen

De stad Genk wil dat een aantal kruispunten met de Onderwijslaan wordt aangepast omdat er daar de afgelopen maanden enkele zware verkeersongevallen waren. Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat nu samen met de stad bekijken of de middenberm kan worden doorgetrokken, waardoor auto's de weg niet meer kunnen oversteken.

Bij verschillende verkeersongelukken vielen in de Onderwijslaan in Genk begin deze maand twee doden en dinsdag nog twee zwaargewonden. Daarom wil de stad Genk nu dringend maatregelen. "Het afsluiten van de middenberm zou een mogelijkheid kunnen zijn om de veiligheid te verbeteren", vertelt burgemeester Wim Dries.

Veiliger verkeer

Als de middenberm wordt doorgetrokken, kunnen de auto's de weg niet meer oversteken. "We moeten natuurlijk kijken hoe het dan zit met de verkeersstromen", gaat Dries verder. "Je moet dan mee rechts afdraaien en zo op andere plaatsen terugdraaien. Dat moet ook veilig gebeuren. Maar we geloven wel dat zo'n kleine ingreep al onmiddellijk de veiligheid kan verhogen."

Meest gelezen