Videospeler inladen...

Afgelopen dagen opnieuw 71 migranten onderschept op het Kanaal

De voorbije dagen zijn opnieuw 71 mensen onderschept die met een bootje het Kanaal probeerden over te steken naar Engeland.

In de nacht van woensdag op donderdag pikten de Britse grens- en kustwacht 49 mensen op die in 4 kleine bootjes vanuit Frankrijk het Kanaal waren overgestoken. Volgens de BBC verklaarde de groep, die bestond uit mannen, vrouwen en één kind, dat ze uit Afghanistan, Iran en Irak kwamen.

14 anderen werden door de Franse zeemacht opgepikt en in onderkoelde toestand naar een Frans ziekenhuis gebracht. Daar lagen al 8 andere migranten die tijdens hun tocht rechtsomkeer hadden gemaakt en gered werden op een strand nabij de stad Calais.

De Britse grenspolitie blijft geregeld migranten onderscheppen die naar het Verenigd Koninkrijk proberen te reizen. Eerder deze maand werden al ongeveer 150 mensen uit bootjes gehaald.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen