Nieuwe wildspiegels in Boutersem: “Goed voor auto en dier”

In Boutersem heeft het gemeentebestuur wildspiegels geplaatst langs verschillende wegen. Dat zijn plaatjes met blauwe reflectoren langs de kant van de weg. De spiegels moeten het wild afschrikken dat wil oversteken als er een auto voorbijkomt. Zo zijn er minder dieren slachtoffer van een aanrijding, maar zijn er ook minder voertuigen die beschadigd worden.

“De wildspiegels werken eigenlijk heel eenvoudig”, zegt burgemeester Chris Vervliet (CD&V). “Het zijn paaltjes van ongeveer een meter hoog met reflectoren die het licht weg van de straat weerkaatsen. Wanneer er een auto komt aangereden, weerspiegelen de reflectoren het licht in de omliggende velden. Op die manier hebben de dieren door dat er een auto aankomt, ze schrikken op en lopen daardoor niet de weg op.”

Minder slachtoffers, minder schade

De eerste wildspiegels zijn geplaatst aan de Koppeleikenstraat, Koutemstraat, Meldertsestraat, Neervelpsestraat, Waversesteenweg, Torenhofstraat en Willebringsestraat. “Ze staan vooral op plaatsen waar je een weg hebt in een open landschap. Een weg die midden door de velden loopt, daar heb je nogal wat wild dat de weg kan overlopen”, voegt Vervliet toe.

Gewone waarschuwingsborden voor automobilisten halen blijkbaar maar weinig uit. Wildspiegels zijn wel een nuttig alternatief. “De spiegels zijn zowel goed voor de veiligheid van de automobilisten als voor het wild in onze gemeente”, besluit burgemeester Vervliet nog.

Meest gelezen