Zus van popster George Michael sterft op de dag af 3 jaar na hem op Kerstmis

Melanie Panayiotou, de jongere zus van popster George Michael is op kerstdag overleden in Londen. Precies drie jaar geleden overleed George Michael óók op kerstdag, als gevolg van hart- en leverproblemen. Een van zijn grootste hits was het kerstlied “Last Christmas”. Melanie is in haar woning gevonden door haar oudere zus Yioda. De Londense politie gaat niet uit van een verdacht overlijden. Melanie Panayiotou is 55 jaar geworden. 

Om halfacht 's avonds op kerstdag bracht een Londense ambulancedienst de politie op de hoogte van het overlijden van kapster Melanie Panayiotou, 55 jaar. Melanie was de jongste zus van popster George Michael. Die overleed zelf drie jaar geleden eveneens op kerstdag, als gevolg van hart- en leverproblemen. Dat plotse overlijden schokte toen veel van zijn collega-artiesten.

Video onder: "Het Journaal" van 26 december 2016 met de aankondiging van de dood van George Michael

Videospeler inladen...

Last Christmas

Eén van de meest succesvolle hits van George Michael was "Last Christmas". Vorige maand nog kwam de kerstfilm "Last Christmas" uit, die geïnspireerd is op de muziek van George Michael. De bekende actrice Emma Thompson schreef mee aan het scenario en ze speelt ook een van de hoofdrollen in de film.

In het weekblad "The Big Issue" sprak Melanie Panayiotou zich naar aanleiding van de filmrelease nog vol trots uit over haar beroemde broer: "Mijn familie en ikzelf hopen dat u zal genieten van de film en van Yog's oude en nieuwe muziek, die prachtig verweven is in dit grappige en eenvoudige verhaal van liefde en zelfliefde. Zoals velen onder u weten was Yog gek op Kerstmis en op het idee voor deze film."

Hechte familie

George Michael - echte naam Georgios Kyriacos Panayiotou - vormde een hechte familie met zijn twee zussen Melanie en Yioda. Vooral Melanie stond dicht bij hem. Ze vergezelde hem op al zijn wereldreizen toen hij op het toppunt van zijn roem stond. Zijn twee zussen - en met name Melanie - ontvingen volgens de krant The Sun ook het grootste deel van zijn erfenis nadat hij op zijn 53e overleed op Kerstdag 2016.

Korte ziekte

Nog volgens de krant The Sun is Melanie overleden na een korte ziekte. Ze is in haar huis in Londen gevonden door haar oudere zus Yioda, die nog een ambulance belde. Zoals de procedure voorschrijft werd ook de politie op de hoogte gebracht. In een mededeling liet de politie weten dat ze niet uitgaat van een verdacht overlijden. 

Twee dagen voor Kerstmis gaven Melanie en haar zus Yioda samen met hun vader en de vroegere manager van George Michael nog een persmededeling uit, naar aanleiding van Kerstmis. Ze schreven aan de fans: "Het is voor ons belangrijk te weten dat George's ruimhartigheid en spontaan inlevingsvermogen jullie zo geraakt hebben dat hij er verlegen van zou geworden zijn. Het doet deugd al jullie vriendelijke woorden te horen en we weten dat jullie altijd geweten hebben dat hij een goed hart had."

Trotse homo

Een paar weken geleden sprak Melanie popartiest Elton John tegen,  die over zijn goede vriend George Michael had gezegd: "Hij voelde zich als homo zo slecht in zijn vel, ook al beweerde hij van niet."

In een interview had Melanie het over haar "very-proud-to-be-gay-brother, contrary to what you may have read recently" (mijn erg-trots-om-homo-te-zijn-broer, in tegenstelling tot wat u kortgeleden gelezen kan hebben.)

Meest gelezen